понеделник, 24 февруари 2014 г.

Да измамиш гравитацията

Виктор Гребенников побеждава физичните закони и става невидим, „крадейки“ технологии от природата



Виктор Гребенников и прототипът на неговия антигравитатор

Има неща, които е невъзможно да си представим, дори да включим въображението си на пълни обороти. Например технология, „открадната" от вид бръмбари, позволяваща да бъде победена гравитацията! Води до феноменални, необясними явления. Човек лети със скорост 90 км/ч, защитен от околната среда. Невидим! Дори и да падне, не може да пострада. Звучи като научна фантастика и е една от най-спорните технологии от края на миналия век. След смъртта на изобретателя Виктор Гребенников през 2001 г. първият прототип на антигравитатора мистериозно изчезва.

Достатъчно е да напишете в търсачка името Виктор Гребенников и ще научите, че това е виден руски ентомолог (учен, изучаващ насекомите) и изобретател. Например можете да отидете на www.sinor.ru/~che/grebennikov.htm. През 1988 година той патентова „Ефект на кухинните структури". Надали това име може да ви каже много, но става дума за изводи и резултати, които карат днешните скептици да ги определят като „фантастични" и „невъзможни". И те не са предложени от някой луд или социален аутсайдер, а от ентомолог с международно признание!
Гребенников не е първият

изследовател, отворил вратата на „природните патенти"

- цялата наука бионика се занимава с това. Но успехът, постигнат от руския специалист, наистина е изумителен. Ученият умира през 2001 година и уникалната му антигравитационна платформа изчезва от музея, където се е намирала. Местонахождението є днес е неизвестно.
Запазени са свидетелства на учени, с които той е споделял разработките си приживе, снимки, журналистически статии за полетите му и авторската книга „Моят свят", където внимателно, но доста лаконично са описани постижения, които са истинска

революция в придвижването в пространството


Двете архивни снимки показват как антигравитаторът на Гребенников се отлепя от Земята и полита нагоре. За съжаление днес загадъчният апарат не може да бъде видян, тъй като изчезва мистериозно след смъртта на учения.

Всичко започва с изследването на един вид сибирски бръмбари, за които със сигурност се знае, че аеродинамичните закони не позволяват да могат да летят. На базата на техните принципи той открива ЕПС („Эффект полостных структур" - ефект на кухинните структури). Според него определени структури, от типа на повтарящи се пори или клетки, имат непознато за науката въздействие върху пространството и определен реактивно отблъскващ ефект. Той добавя към маховите усилия на бръмбарите тяга и прави полета им възможен.
От 1988 до 1990 г. ученият задълбочава изследванията си и успява да конструира устройство, с което да полети, и то със скорост 25 м/сек (или 90 км/ч)! В пета глава на книгата изобретателят споделя наблюдения, които озадачават последователите му и възбуждат яростни научни дискусии.
Логично е, че при такава скорост на движение стъпилият върху еднометрова дървена площадка „пилот", макар и вкопчен във велосипедното кормило, би трябвало да е направо „издухан".
Но той описва необяснима и за самия него невидима стена, която го движи изправен и защитен от околното пространство. И с това „нелепите" чудеса не свършват – щом се издигне, Гребенников,

погледнат отдолу, престава да бъде видим,



При наблюдение отдолу апаратът или не се вижда (вляво), или се превръща в мъгляв диск или кълбо. Опростена схема от книгата на Гребенников, която обяснява как се изкривяват лъчите.

забелязва се нещо като неясно тъмно петно. А при единствения случай, когато загубва управление на устройството и пада, последствията са пак напълно неочаквани: „летецът" идва на себе си напълно здрав на дъното на двуметрова яма, от която пръстта не е изхвърлена настрани, а напълно отсъстваща, разрушена от неизвестна сила.
Някои реставратори на „аферата Гребенников" смятат смъртта му за неслучайна и я свързват с изчезването на антигравитатора му. Защото почти по същото време умира и големият учен Игнатиев, изобретател на антигравитационния самолет пондеролет.
Той бил в топли отношения с Гребенников, гостувал му е и потвърдил, че ентомологът емпирично е открил правилния принцип.

Прототипът на Игнатиев и чертежите му също така мистериозно са изчезнали

Днес историята на науката признава, че през 30-те години на ХХ век електрическите мастодонти са пращали наемни убийци да ликвидират изобретатели на „земното електричество". Защо да не предположим, че заинтересовани от това, днешните фирми, владеещи енергийните запаси, са не по-малко склонни да защитават интересите си на всяка цена?

http://www.spisanie8.bg/рубрики/загадки/416-да-измамиш-гравитацията.html

Вселената е формирана от нашите мисли и желания

Ние неведнъж сме слушали от хора, които се увличат от изучаване на езотерични знания, за това, че нашите мисли творят реалността. Към подобен извод все повече клонят и съвременните физици-теоретици, които се занимават с квантова физика.

Американската лечителка Пам Гроут е въвела понятието “Поле на потенциалността” и счита, че нашите възможности са безгранични, а нашите мисли и желания формират окръжаващия ни свят. В нейната “Книга за неограничените възможности” тя пише следното:

“Всеки илюзионист разбира, че най-важното при изпълнението на трикове е да се отвлече вниманието. Фокусникът отвлича вниманието на аудиторията от действията, които той реално извършва, и насочва вниманието към нещо друго, което на зрителите се струва много важно, но всъщност изобщо не е такова. Навигация, Синхронизация.

Именно това правим ние – отвличаме си цялото внимание към физическия свят. Тази заблуда на възприятието ни кара да не забелязваме факта, че невидимото, това, което не можем да видим с очите си, е много по-важно за живота, от видимото.

Квантовата физика ни казва, че невидимата енергийна реалност, която обикновено наричат поле, аз я наричам поле на потенциалността, е главната движеща сила на материалната реалност. Тази програма формира реалността. Наистина, сега знаем, че Вселената се състои изключително от вълни и частици на енергията, които съответстват на нашите очаквания, съждения и възгледи.

Фините енергии, мислите, емоциите и съзнанието играят главна роля в нашите жизнени преживявания, но понеже са невидими, ние не се стараем да ги разберем и да ги използваме за наше добро. За да изменим света, трябва просто да изменим нашите очаквания и възгледи. Това в действителност е лесно. За да внесем нещо във физическия свят, трябва да се фокусираме не на това, което виждаме, а на това, което искаме да видим.”

С други думи, нашите мисли привличат към себе си подобни в енергийно отношение обстоятелства и именно по този начин формират реалност около нас. Целият “трик” на обичайното възприятие се състои в това, че ние позволяваме на други същества и същности подобно на фокусника да овладеят нашето внимание и да го отвличат от постиженията на нашата истинска природа. Така те формират около нас изгодни за тях събития и обстоятелства, като карат хората, подобно на катеричка в колело, да се въртят в света на сивото ежедневие, като приемаме чужди, натрапени ни отвън “правила на играта”.

Тези “фокусници” са убедили по-голямата част от човечеството, че е важна само тази част от реалността, която може “да се пипне”. Но ако престанем да играем по тези чужди правила, пред нас ще започнат да се откриват “вратите” на недостъпни досега възможности.

Вижте още:

Използвайте силата си, за да създавате обстоятелства

инфо: самосъзнание.com

http://svetovnizagadki.com/vselenata-se-forira-ot-nashite-misli/

Тайните на Матрицата - Дейвид Айк

Ходил съм в стария Йерусалим, май беше през 1993 г. Бях застанал край голямата джамия на храмовия хълм и гледах как мюсюлманските деца играят футбол - прекрасни дечица, които играеха футбол. Изглеждаше, че всичките се казваха Мохамед. Интересен би бил отбор от 11 играча на име Мохамед. “Хайде, Мохамед!” Ама кой от всичките? Бяха прекрасни деца, а аз ги наблюдавах. Тогава ми хрумна... Ако сте били в стария Йерусалим, това е много малка площ, оградена с голяма стена. И въпреки това е разделен на квартали, защото хората не искат да живеят заедно. Има си еврейски, християнски, арменски и арабски квартал. Докато гледах децата, изведнъж ми мина идеята, че до тази възраст - 5-8 години, те вече имат възглед за себе си, живота, Бог и еврейския народ. Ако това съзнание се бе въплътило буквално в случая със стария Йерусалим, само след петминутен ход до еврейския или християнския квартал на същата тази възраст те биха имали напълно различен възглед за себе си, Бог, живота и арабския народ. Единствената разлика между тях е програмирането, през което е минало съзнанието им в ранните формиращи животи на земното им преживяване. Така сме програмирани за различна вяра и разделение и забравяме, че всички сме единно съзнание. В умовете си ние сме откъснати от единството чрез вярата, че сме отделни безсилни индивиди.


Познай Себе Си

Когато знаем кои действително сме, ставаме напълно различни същности, гледаме на света по съвсем различен начин. Няма вече нищожно аз – “Не мога нищо, аз съм само един Джо Пъблик.” Хей, аз съм всичко съществуващо, аз мога всичко!
“Не си мисли, че си, ЗНАЙ, че си.”



Разликата ми ставаше все по-ясна. Това не е “мисля да го направя”, а “знам, че ще го направя!” Това е моята реалност, не може да има друг изход! Това е моята реалност, моята Вселена, аз контролирам своята Вселена! Ще стане, ЗНАМ ГО! “Знам го”, а не “Така си мисля...” Това е съвсем различно състояние. Спомняте ли си от “Матрицата” - “Стига си се опитвал да ме удариш, а просто ме удари...” Отново



този процес: “Опитвам се да те ударя.” В процеса на опитване точно това и правите - опитвате се да го ударите. А просто да удариш е съвсем различно състояние. И въобще, не се опитвайте да направите нещо, а просто го направете.
Друго много интересно нещо, което ми каза гласът, бе: “Не задавай въпроса, ЗНАЙ отговора. Ти си всичко, което съществува и затова знаеш всичко. Илюзията е, че не знаеш, затова задаваш въпроса, а, задавайки въпроса, приемаш илюзията, че не знаеш отговора.”
И така, ако успеем да разчупим тези черупки и започнем да сме такива, каквито сме, без да се страхуваме от чуждото мнение, защото то няма значение, то е илюзия, можем да започнем да променяме реалността, да я преобразуваме в напълно различно състояние от разединение в единство и, следователно, безкрайни възможности.