четвъртък, 4 май 2017 г.

Скритата ръка, която пишеше историята

Скритата ръка, която пишеше историята

Източник 

В тази статия ще намерите портрети на много известни и силни мъже. Те са живели в различни епохи и са вършели техните велики дела в различни области. Те са с напълно различни съдби. А какво свързва всички тези хора? Всеки от тях, позирайки за параден портрет ... крие едната си ръка под сако, палто,, жилетки и др. Ще кажете, това е случайно? Но ние в такова съвпадение не вярваме. Ето защо, смея да представи друга версия. Ще се опитаме да докажем, че този жест (наречен "скритата ръка") е нещо като таен знак, чиито корени могат да се намерят в масонството.
 
Снимка: Сталин и Вашингтон: полярни идеологии, еднакви жестовеПричините за такова твърдение са най-малко две:1. Присъединяване на голяма част от тези представители на елита на света към братството на "Свободните зидари" - това е исторически факт,  има и писмени доказателства.2. Жестът, който ние се съгласихме да наричаме "скритата ръка" в масонските ритуали, е свързан със специално, много важно значение. Например, по време на церемонията за въвеждане в степен на Кралскaта Арка, където новопосветения изрича думите: ". Това е част от това, което аз признавам, в което аз вярвам и върху това ще бъдат насочени всичките ми усилия"Степен в Кралската аркаThe Royal Arch се счита за продължаване и завършване на основната 3-степен на масонството. Нейните членове се наричат ​​не само братя, а и другари, за да получат достъп до най-големите масонски тайни. Така, например, като "тайното име на Бога."Алегории за започването на церемония се основава на текст от Стария завет, сюжета връщането от вавилонски плен в Ерусалим на трима от най-опитните зидари. По време на церемонията, на посветения се казва една тайна дума и жест, които трябва да му позволят да премине през символичните "завеси".По-долу е показан жеста, който се изисква за преминаване през втората "завеса" (посочването на което ние намираме в посланието към евреите 9 3. "За втората завеса от скинията, която се нарича" Светая Светих ").

 
Снимка: Марк Мастърс втората завесаСпоред изследователят на масонството Малкълм Дънкан, при този майстор се изричат следните думи: "За да достигнете до този етап, вие трябва да бъдете перфектни майстори, но вие не можете да продължавате напред без моите думи. Ето ги и тях: Сим, Яфет и Адонирам, и моя знак (криене на ръката си в пазвата).Този жест е символично представяне на знака, който бе даден на Моисей от Самия Бог:"Господ му рече още: Сложете ръката в пазвата си. И той си тури ръката в пазвата, и я извади, и ето ръката му беше побеляла от проказата, като сняг.Казва още: Поставете обратно ръката си в пазвата си. И той си тури ръката в пазухата, и я извади от пазвата си, и ето, че бе станала пак като тялото му. " (Изход 4.6,7)В тези Библейски текстове сърцето ("пазвата") е символ на самия човек, ръката му - на неговите дела. Следователно, този сюжет може да се тълкува по следния начин: човек е това, което той прави.Може би тук се крие причината за популярността на този жест "скритата ръка" сред известните масони. Този знак дава възможност на членовете на тайното Братство да се разпознават. В допълнение, невидимата ръка зад плата, може да е намек за тайни, затворени за непосветени лица, което е естеството на масонството.
 
Наполеон БонапартНаполеон Бонапарт - човекът, който вдигна ръка да завладее целия свят, и почти постигне целта си. През 1798 г. той е бил посветен в масонската ложа на Филаделфия. Масоните са били неговите братя, Люсиен, Луи и Жером,  пет от шестимата членове на императорския военен съвет, шест от деветте високопоставени служители и 22 от 30-те маршали на Франция.В едно проучване на изследователя на масонството Й. Д. Tackett са намерени тези думи:"Странно е, че доказателства за членство на Наполеон Велики в братството на масоните, все още не е изследван в детайли. Като се има предвид важната роля на Наполеон в европейската политика на своето време, в същото време, когато на континента масонството е формирало своя ред от хаоса, че не може да се каже, че Наполеон е могъл да окаже съществено влияние върху развитието на масонството.И още един цитат от есето на Taketa "Наполеон I и масонството":"Има безспорни доказателства, че Наполеон е бил добре запознат със същността, целите и организацията на масонството, които одобрявал и прилагал идеите на масоните до самия си край."Има данни, също така, че Наполеон е редовно прибягвал до помощта на мистични сили. През 1813 г., след разгрома на френската армия в Лайпциг, един пруски офицер открил Kunstkammer, Книгата на съдбата и Oracle, принадлежащи лично на Наполеон. Този оракул някога е бил открит в египетските потребения по време на Френската военна експедиция през 1801. Наполен е наредил да се направи превод, а след това често е прибягвал до "съветите" на тази книга. Както се казва, "служи като стимул за най-рисковите и най-успешните си действия.
Карл Маркс

 

Човекът, който планира да замени монархията със социалистическа, а след това и с комунистическа република. Някои масони се опитвали да се дистанцират, от него, други твърдят, че той е носител на 32-та степен на Великата ложа.

Джордж Вашингтон

 
Джордж Вашингтон, един от бащите-основатели на Съединените Щати, смятан за «най-могъщия масон на Америка».
Волфганг Амадеус Моцарт

 

Един от най-плодотворните и влиятелни автори в историята на музиката. Бил е открит на 14-ти декември 1784 г, а от 1785 г. вече е произведен в степен "майстор-масон.

Моцарт е бил убеден, страстен масон. Произведенията му буквално са пропити с нагласи, идеи и символи на Братството на масоните. Най-ярко се проявява в операта "Вълшебната флейта" (1791). В историята се преплитат в масовите сцени, буквално се възпроизвеждат масонски ритуали, които е лесно да се намерят връзки със символите третиращи живота, смъртта, мисли и действия, характерни за философията на масонине за триединството (трите феи, трите момчета, трима гении и др.)

Освен това, за да стане майстор-масон, Моцарт, за кратко време е създал много важни произведения, предназначени специално за масонските церемонии и тържества (като придружаване на погребални процесии, встъпването на нови членове в ложата и др.)

Соломон Ротшилд

 
Соломон Ротшилд - основател на виенския клон на прочутата династия на Ротшилд. Това семейство, най-мощното на земята, до голяма степен се повлияват от политиката на Германия, Франция, Италия и Австрия. Фамилията Ротшилд е играла ключова роля за появата на ционизма и създаването на държавата Израел. Те се смятат за едно от тринадесетте "Големи династии на Илюминатите."

Симон Боливар

 

Генерал. Най-влиятелният и известен от ръководителите на войните за испанските колонии в Америка. Национален герой на Венецуела. Ръкоположен в Ордена на Freemasons в град Кадис (Испания), в шотландски градуси в Париж и е посветен в рицарство в Commanderies на Ордена на тамплиерите във Франция. Основател и майстор на Ложата  "Защитник на добродетелта» 1 (Венецуела) и ложата "Ред и свобода " 2 (Перу).

Йосиф Сталин

 

Терора на Сталин води до смъртта на милиони хора в СССР. На фотографиите му често можете да видите един и същи жест "скритата ръка". Можем ли да го разглеждаме като знак за принадлежност към окултното братство? Няма повече или по-малко сериозни доказателства в подкрепа на тази версия. Може би защото за диктатори като Сталин, те знаят как да се справят с изтичане на информация.

 

Снимка: След като през 1940 г., един млад мъж е бил застрелян, хората на Сталин го отстраняват от тази снимка.

В заключение:

Всички тези хора, запечатани в портретите със "скритата ръка" са имали огромно влияние, но принадлежността към масоните, за повечето от тях, отдавна са доказани.

Те могат да имат различни гледни точки и да са от различни политически партии (комунизъм срещу капитализъм), но основната философия, вяра и крайната цел е била една ". Епохата на Разума и Просвещението."

Както Конфуций казва: "Светът се управлява от знаци и символи, а не от думи и закони." Думите и политическите убеждения на тези хора, в крайна сметка, ще бъдат изказани или забравени, а портретите ще останат за векове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.