четвъртък, 9 юли 2015 г.

Невидимите вредители (част 3)

Гръмката МУЗИКА

от дисхармоничните стилове (маршове, чалга, цигански, рап, метал, някои  рокове, арабски и пр.) е опасен  вредител, силно омаловажаван и пренебрегван поради неосведоменост и тъмнинатни внушения, затова ще бъде разгледан по-подробно. Действа както на плътно така и на фино ниво - бавно, но дълбоко и силно.
   
Вредите може да се разделят на 2 групи:
       
гр.А)- в личностен план тази музика:
  1. Понижава интелекта, води до пасивност, фобии, податливост на наркотици.
  2. Записва агресия в подсъзнанието, подобно на барабанчето и ритмичните напеви на шамана при негри или индианци, което програмира племето за война и всички хукват да се бият като курдисани.

3. Предизвиква наркотично-подобна зависимост от гръмка бас-изобилна музика, притъпява сетивата и мисълта. Тишината става непривична, болезнена – тя стимулира осъзнаване на своята същност, на своите заложби, интереси, цели – всичко предвидено за настоящото прераждане, което чака да бъде осъществено.
 
4. Поврежда аурата и фините тела чрез силния звук и резките движения, особено тръскане на главата. Това улеснява проникване на привлечени от тази музика пси-паразити и може да доведе до психично обсебване (лек.11.2) – честа причина за тежки психични болести, самоубийства, катастрофи.
 
5. Нарушава функционирането на много органи, чрез пулсиращо налягане, създавано от мощния басов звук – както пряко, така и посредством неизбежното спонтанното напрягане на редица мускули. Най-силно е засегната витално-нишковата система, с което се влошава контрола от страна на азовете. Уврежда се също лимфната и нервна системи, слуха и др.
 
6. Изсмуква ПсЕн чрез изградените в много дискотеки негативни фино-енергийни канали.
 
В света има над 30 млн. човека с клинично проявени болести, следствие своята вредна музика, а далеч по-трагични са 10-те млн. разболели се поради музиката на околните.

7. Програмира съзнанието чрез кодиран в много поп-песни негативен ЕИ пакет (магическо заклинание) - код-програма за агресия, страх, самоубийство, омраза, стремеж към секта, верска или етническа общност или омраза към такива и др. Тази информация е получена от осъзнали се и отказали се заклинатели, и е потвърдена езотерично. Уви, разкаялите се са били унищожени физически, тъй като не са знаели как да се защитят.
   
Съвременният технократ трудно възприема това, което е основната причина за липсата на противодействие. Но дали някой вярва или не, това не променя факта и не намалява вредата.
 
8. Може да причини тежка или смъртоносна болест (рак) - божествено наказание, което някои от драстично пречещите на околните с гръмка музика си "завоюват" още в този живот. Понякога се проявява само след месеци, в други случаи след години или остава като непонятно и с нищо незаслужено наказание за невинния САз в някой следващ живот.
       
гр.Б)- в социален план. Мощният басов звук се разпространява почти неограничаван, особено в панелните блокове, поради което гръмката музика се превръща в звуков тероризъм, който:

1- нарушава правото на съседите на тишина и спокойствие;
2- нарушава  неприкосновеността  на частната собственост с взлом чрез звук;
3- принуждава съседите да слушат чуждата музика - често музика-наркотик;
4- демонстрира егоизъм и пренебрежение към околните;
5- дискредитира извършителя и семейството му.
   
Междинна причина може да е комплекс за малоценност, изкривен стремеж за самоизява, инертно следване на модерното; или програмиран стремеж да дразни околните, да създава конфликти между поколенията, етносите и др. Не може да се забрани някому да се поврежда, но е недопустимо да поврежда околните.
 
Музиката няма право да излиза извън собственото жилище, както не може да излиза вода, огън, радиоактивност, химикали, газове и др явни и неявни вредности.
 
Основно правило на обществения живот е всеки да живее така, че да не пречи на околните, във взаимна толерантност и уважение.
 
Неспазването му показва съществен пропуск във възпитанието и начина на мислене. Много от вредите са предимно информационни и се запазват дори при не много силен звук, особено при продължително въздействие.
   
За успешно преодоляване на проблема трябва:
 
1) Съществена част от обществото да е осъзнала важността и необходимостта да бъде отстранен.
 
2) Желание за рационална помощ от околните - вдигащият музикален шум да осъзнае адекватно своето място в света, вредата за себе си и съседите; да му се помогне на ментално ниво - напр. чрез медитативно излъчване "Недопустимо е да пречиш на околните, да ги принуждаваш да слушат твоята музика". Колкото по-високо е нивото на излъчващите хора и колкото повече са те, толкова по-силно и неотменимо ще е въздействието. Също чрез добронамерени разговори за отвикване от силна деградираща и привличане към тиха хармонична музика и др. разумни занимания. До ½ час вредна музика през ден може да се компенсира и обезвреди от организма.
 
3) Готовност за решителни действия. Ако се наложи, може и трябва да се приложат принудителни мерки. Както езотерична принуда, но внимателно, премерено, с мъдрост. Това ще има и общо-възпитателен елемент – показване мощта на позитивната човешка воля и на фините енергии. Също и стандартни санкции - глоби, прекъсване на електричеството, изваждане от жилището и др.
 
 
9-та голяма вреда (както социална, така и лична) е следствие отношението към проблема като "безобидни лудории", поради което в съзнанието на извършителя се формира усещане за право на произвол и безнаказаност, което може да доведе до изкривяване на психиката и да стимулира много по-опасни престъпления.
 
Неприемливо е оправданието, че няма конкретен закон – неприкосновеността на жилището е записана в конституцията, правото на тишина и спокойствие е сред основните права на човека. Конкретните изисквания може да се узаконят на събрание на блока или квартала.
   
Не всяка поп-музика е вредна. Софтрок, софтджаз, мелодичен рок, балади, някои кънтри и др. хармонични стилове - красивата музика, имат много добро позитивно действие. Хубавата музика няма нужда от гръмкост. Класика, оперети, някои мюзикли са също с положително въздействие. Това не значи, че са подходящи за всеки – ако са неприятни, няма да има съществена полза.
   
Гръмка музика е допустима само в дискотека, разположена извън жилищата и звукоизолирана от тях. В къщи може да се използват стерео-слушалки – те дават най-добро качество на звука, по-малка е вредата за слушащия и няма никаква пряка вреда за околните. Безжичните, или с малък МР-3 плеър с батерия, нямат и кабел, който да ограничава движенията.
   
Шумно празненство - рожден ден, парти, "купон", особено в панелен блок, е допустимо само с изричното, непринудено съгласие на съседите. Както и всяка музика и звук, които се чуват силно и пречат на съседните апартаменти или къщи. Дискотечна гръмкост (>60 децибела) е недопустима за жилищен квартал, а ако е през нощта е престъпление, което поставя под въпрос наличието на разум у извършителя. Това е болестно психично състояние на хипер егоцентризъм с терористични наклонности. Деянието трябва веднага строго да се наказва, а състоянието да се лекува.
   
Същото важи и за всички празненства на открито, на места не по предназначение, като сватби с шумна музика, особено циганските – известни с голям шум и продължителност, байрам или други етнически традиции; биене на църковни камбани, молитви от минарета или каквито и да било други религиозни, етнически, промишлени и пр. дейности, които пречат на околните хора.
   
Толерирането на тези проблеми поради страх, незнание, неосъзнаване, инертност, пасивност е недопустимо и вредно, както за потърпевшите, така и за извършителите. Правилно е отношението към вредните шумове да бъде негативно и да се отстояват правата на тишина и спокойствие. Ако човек се остави безропотно да бъде тероризиран, това още по-силно го отваря за вредното въздействие, дори и да не му обръща внимание и да си мисли, че то не му пречи – само емоционалното дразнене е по-малко.

Оосновни грешки на днешната цивилизация накратко:
1- Хората живеят все по-изолирано помежду си и от природата
2- Понижава се средното им духовно, интелектуално и физическо ниво
3- Струпват се все повече хора на едно място, в мега- сгради, заводи, градове
4- Храната е все по-изкуствена, по-безвкусна, по-безполезна, по-вредна
5- Все повече хора боледуват от все повече болести; не умират от старост
6- Конвенционалната медицина не може да излекува повечето болни
7- Фармацевтика и медицина са все по-комерсиални и увреждащи, а не лекуващи
8- Образованието е все по-непълно, едностранчиво, с много грешки
9- Хората са все по-невежи или тясно специализирани
10- Губи се критерият за научно правилно поради грешни учебници и статии
11- Фундаменталните науки са в продължителна и задълбочаваща се стагнация
12- Информационният потоп прави информацията все по-трудно достъпна
13- Науката работи в голяма степен против хората, а не за тяхното добро
14- Все повече е дисхармоничната музика с вредни въздействия
15- Все по-масово се манипулира съзнанието на масите
16- Хората са все по-комерсиализирани и бездуховни
17- Огромна е дисхармонията между техническото и духовното им развитие
18- Ефира все повече се насища от разнообразен електро-смог
19- Човешките мисли са все по-епидемичен хаос – психо-смог
20- Основният транспорт – автомобилът, е оръжие за масово унищожение
21- Енергетиката е предимно унищожаваща природата
22- Свръхпроизводство на енергия, поради неефективни технологии
23- Свръхпроизводство на предмети по количество и номенклатура
24- Огромна част от хората вършат ненужна или вредна дейност
25- Държави и производства се управляват предимно от комерсиални принципи
26- Държавата обикновено не действа за доброто на хората
27- Правораздаването зависи от надлъгване между адвокати и от подкупи
28- Засилват се фундаменталистките и неорелигиозни движения
29- Капсулирана е в почти пълна непристъпност бюрократичната държава
30- Застрашена е границата на поносимост на природата.


 http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=15404.0

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.