сряда, 18 март 2015 г.

Трансхуманизмът, пси-войната и песента на Black Eyed Peas „Imma Be“ (1-ва част)

Статията „Пропагандата на трансхуманизма и полицейската държава в поп-музиката“ накратко изследва трансхуманистичната тема на клипа на BlackEyedPeasImmaBe/RockthatBody. Сътрудникът на VigilantCitizenLVB, разширява тази тема и описва техниките на психологична война, използвани в това видео.

12

Клипът на Black Eyed Peas „Imma Be/Rock that Body е шедьовър на високотехнологично генерираната образност и дигитална музикална продукция, която е произведение на изкуството. Той също е един от най-крещящите примери за психологическа война и заблуда, която някога съм виждал в съвременната масмедия. В тази статия ще се дискутира:

1) Какво всъщност е трансхуманизма.
2) Широката употреба на техники за психологическа война в това видео и всички форми на масмедия.
3) Анализ на самия клип, за да ви покаже как тези психологически концепции, окултният и трансхуманистки символизъм и заблуждаващата сюжетна линия са интегрирани в това видео, за да промотират опасния дневен ред на култа познат като трансхуманизъм.

13

Трансхуманизмът е названието на движение, което заявява, че подкрепя употребата на всякакви форми на технология за подобрение на човешките същества. Това е далеч повече от банда безобидни и заблудени техно-хахота, които мечтаят за научнофантастични филми и за създаване на роботи.
Това е високо организирано и добре финансирано движение, което е изключително фокусирано върху унищожаването и замяната на всеки наш аспект като човешки същества, включително физическото ни тяло, индивидуалността на нашите съзнания и целите на живота ни и подмяната на всички съществуващи религиозни и духовни вярвания с тяхна собствена нова религия, която всъщност изобщо не е нова.
Засега, нека просто да започнем от самото начало.


Елитните създатели на трансхуманизма и евгениката
Терминът „трансхуманизъм“ е въведен от биолога Джулиън Хъксли през 1957 г., който го дефинира като „човек, който остава човек, но надминавайки себе си чрез осъзнаване на новите възможности на и за човешката си природа“.

Сър Джулиън Сорел Хъксли е бил английски учен по еволюционна биология, хуманист и интернационалист. През 1957 г. Хъксли измисля термина „трансхуманизъм“, за да опише възгледа, че „човек трябва да подобри себе си чрез наука и технология, включително евгеника, но също много важно – подобряването на социалната среда“.
Хъксли обяснява също, че: „Аз вярвам в трансхуманизма: веднъж щом има достатъчно хора, които истински могат да кажат това, човешката раса ще бъде на прага на нов тип съществуване, толкова различно от нашето, колкото е нашето от това на един китаец. Това поне ще бъде съзнателно изпълнение на нашата истинска съдба.
През 1959 г. той получава специална награда от Фондацията Ласкер в категорията Планирано родителство – Световно население. Хъксли бил виден член на Британското общество по евгеника и негов президент от 1959 до 1962 г.
Хъксли, интернационалист по време на целия си живот с грижа за образованието, участвал в създаването на Организацията за образование, наука и култура към ООН – ЮНЕСКО и станал първият й генерален директор през 1946 г.
Неговият мандат – шест години в управлението, бил отрязан на две години по повелята на американската делегация.
Интернационалистическите и консерваторски интереси на Хъксли го довели до основаване на WWF (Световен фонд за природата под предишното му име Световен фонд за дивия свят).
В своя труд той използвал следния аргумент няколко пъти: „Никой не подлага на съмнение управлението на бактериалната плазма на земеделските култури, затова защо не приложим същата концепция към човешките такива?“ Аналогията в земеделието се появява отново и отново, както се е появявала в трудовете на много американски евгенисти.
Хъксли бил един от многото интелектуалци по онова време, който вярвал, че най-нисшата класа в обществото била генетично нисша. Този абзац от 1941 г. убедително представя неговия възглед: „Най-нисшите класи се възпроизвеждат прекалено бързо. Следователно... те не трябва да имат прекалено лесен достъп до помощи или до болнично лечение, за да не би премахването на последната проверка за естествения подбор да го направи твърде лесно да се създават деца или да оцеляват; дългата безработица трябва да бъде основание за стерилизация.

14

Джулиън Хъксли е брат на Алдъс Хъксли, за когото може би знаете, че е автор на много популярната книга „Един нов смел свят“, която е визия за бъдещето, която повечето хора разглеждат като „Нов световен ред“ (заедно с книгата „1984“ на Джордж Оруел) – депресираща полицейска държава на бъдещето, в която едно световно правителство използва технологията, като камерите за наблюдение, психологическата военна пропаганда и бруталните военни и полицейски сили, за контролиране на всеки и всичко в този анти-утопичен измислен свят.

Основателите на трансхуманизма били високо образовани и богати хора от предимно британско и европейско потекло. Тези личности били това, което бихме нарекли хора от елита, управляващата класа на обществото и техните възгледи били абсолютно елитарни, ако не и открито тоталитарни и фашистки по същество.


Евгеника

15
 
Този плакат с нацистка пропаганда насърчава публичната подкрепа на евгениката. Плакатът казва, че човекът с психически увреждания на картинката струва на немските граждани твърде много пари и трябва да бъде умъртвен за негово собствено добро за да се намалят разходите.
 
 
 
Една от ключовите концепции на старата школа на трансхуманизма, била елитарната псевдонаука евгеника, или „расова хигиена“, концепция която все още съществува и днес в модерната, лъскава и високотехнологична версия на това, което с обожание се назовава от последователите на култа „трансхуманизъм, „Human+“ или H+“.
Евгениката е учението и практикуването на селективно отглеждане, приложено върху хората, с цел подобряване на видовете. В исторически план и в по-широк аспект, евгениката може да бъде и учение за „подобрението на човешките генетични качества“. Защитниците на евгениката се стремели да се противопоставят на това, което отнасяли като дисгенетична динамика в човешкия генетичен код. Конкретно казано, по отношение на продължаването на вродени разстройства и фактори, повлияващи общата интелигентност на обществото, свързана с наследствеността на равнището на интелигентност.

Евгениката била широко разпространена в ранните десетилетия на ХХ-ти век, но в голяма степен изгубила положителната си репутация, бидейки асоциирана с нацистка Германия. От следвоенния период насам, публичните и научните общности свързват евгениката с нацистко насилие, като насилственото расово прочистване, експериментиране с хора и заличаването на „нежелани“ групи от населението.

Разработките в генетичните, геномните и репродуктивните технологии в края на ХХ-ти век обаче, повдигнаха много нови въпроси и безпокойства за това в какво точно се състои значението на евгениката и какъв е етническият и моралният й статус в съвременната епоха.

И така, тъй като зверствата на нацистите станали толкова известни, идеите на евгениката се покрили в нелегалност за кратко. Но оригиналните идеи и цели за „подобрение на видовете“ и „подобрение на човешките генетични качества“ все още заемат предно и централно място, макар сега да са в по-изтънчена и лъскава опаковка. Те се опитват да отбягват дискутирането на онези неудобни идеи, като как да се предотврати размножаването на нежеланите раси.

Съвременната мутация на трансхуманизма заявява, че единствено подкрепя „доброволната евгеника“, което звучи много по-великодушно от задължителната стерилизация и евтаназия на нежелани човешки същества, нали? Но, ако изобщо имате някакъв здрав разум, вероятно ще осъзнаете, че това етническо прочистване на генетичния материал („подобряване на видовете“ и „подобряване на човешките генетични качества“) просто не може и никога няма да се случи, ако е доброволно.

Всички ние трябва да разберем, че идеи като „доброволна евгеника“ няма да бъдат вече доброволни, ако и когато хората, които вярват в тези радикални расистки идеи, придобият политическа и финансова власт. В действителност, те вече наистина имат съществено известно богатство и власт и работят много усърдно за налагането на този трансхуманистичен план в нашия свят – без значение дали ни харесва това или не.
Принципите и концепциите на трансхуманизма

Трансхуманистите вярват, че работят за ново и подобрено съществуване, изоставяйки всичко, което сме знаели, в прашното кошче на историята, приветствайки една нова „Златна ера“ на супер-същества. Те искат да се превърнат в изцяло нови видове, надминавайки това, което сме като хора, с използването на радикално напреднала технология за постигане на целите си. Нека погледнем само няколко от основните концепции и цели на трансхуманизма.

 

Кошерното съзнание

16

Една от основните концепции на плана на трансхуманистите е „Кошерното съзнание“.

Кошерно съзнание: вид колективно съзнание, при което индивидуалността е ликвидирана; състояние на подчинение.
Група от хора, които дават грешното впечатление, че са с кошерно съзнание, например чрез безразсъдно следване на заповеди.“

Човекът, който е бил част от ранния елит на трансхуманистите, заедно с Джулиън Хъксли, бил сър Чарлз Галтън Дарвин, внукът на Чарлз Дарвин, който формулирал еволюционната теория.

Както и да е, ето един от цитатите на Чарлз Галтън Дарвин относно кошерното съзнание:

Може би е имало лекарство, което, без други вредни ефекти, е премахнало неотложността на сексуалното желание и така е възпроизвело в човечеството статуса на пчелите-работнички в един кошер.

Както казах по-рано, основателите на трансхуманизма са имали елитарни възгледи за това какво трябва да бъде човечеството. Тази концепция за човешкия кошер е била представена от управляващата елитна класа през вековете като идеалното общество. Върховната робска раса, научно проектирана да се подчинява, да следва и да служи на нуждите на елита – пчели-работнички, които не задават въпроси и не се бунтуват.

Трансхуманистите си представят това кошерно съзнание като възможно, когато всички хора по света могат да свържат съзнанията си посредством технология, създавайки симбиотично съществуване чрез новата супер-интелигентност на това колективно кошерно съзнание. Забравете за нуждите на отделния човек – важен е само Кошерът. Те разглеждат тази колективна супер-интелигентност като сингуларност (в символичен смисъл това е трансцедентален портал между земното и божественото, между хората и боговете. Това е мястото, където според трансхуманистичната доктрина човек може да живее вечно при оптимални условия. – бел. пр.).

Upload на съзнанието

17


„MURG“ е акроним, който трансхуманистите използват за означението на „Mind Upload Research Group“ (Група за изследване на прехвърлянето на съзнанието).
Кошерното съзнание или сингуларността, за което работят, ще се прояви, както вярват те, когато съществува технология, която ще позволи на хората да „upload-нат съзнанието си“ към изкуствено създадено устройство за запаметяване, вид глобален твърд диск, така че обединената интелигентност на всички съзнания ще създаде тази нова супер-интелигентсност, която е Единството, или кошерното съзнание.

 http://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/397-2012-03-02-18-34-06.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.