неделя, 11 септември 2011 г.

Границата между паралелните светове

  Вече не е табу да се твърди, че паралелните светове не са мит и измислица. На нашата планета могат да съществуват други светове, различни форми и нива на живот. Многобройните случаи на докосване на хора до тайнствения свят “отвъд” тази реалност не могат да се игнорират с лека ръка ...
  Случаят с английско момиченце илюстрира това. Разхождайки се в гората, детето не могло да излезе от нея, макар че отлично виждало склона на хълма, до който трябвало да стигне. То се оказало заобиколено сякаш от невидима стена. Момиченцето отчаяно викало за помощ, опитвало се да мине през невидимата стена и ... нищо не могло да направи !
  Хората, които тръгнали да я търсят, минавали покрай нея и не чували молбите й за спасение, макар че детето отлично виждало действията им. След като възрастните си тръгнали, стената се изпарила, момиченцето излязло от капана и благополучно се прибрало треперещо от страх у дома.
  Понятието “другият свят” датира от хилядолетия. Хората отдавна се досещат за наличието на други форми на живот, други измерения, където живеят мислещи същества.
  Изучаващите законите на мирозданието специалисти напълно сериозно говорят за някои все още не съвсем изучени факти, свързани с т. нар. пространствено-времеви “прозорци”, през които хората, без да го съзнават,попадат в други светове с други параметри на пространството и времето. При това би могло да се случи да го направят както в настоящето, така и в бъдещето. Човек, попаднал в такова “прокълнато място”, изчезва безследно. Ако все пак успее по някакви причини да се измъкне от там, се появяват нарушения в здравето, неустойчива психика.
  Учените наричат подобни места изкривявания на пространството, цепнатини между 2 реалности или портали към други измерения. Според изследователите, изучаващи свойствата на пространството и времето, преходната зона – границата между съседни светове, може да се разширява или свива, тоест да променя своите размери. Местността Маркауси в Перу е известна с това, че там се намира каменна гора, в която според учените съществува вход към друг свят.

1 коментар:

  1. Всеки отскача до друг свят ежедневно - сънят е най-известната ни паралелна реалност. Там участваме в събития, близки до тези в будно състояние, но не съвсем същите - там сме много по-свободни и неограничени откъм възможностти, а и рамките на възможно и невъзможно са напълно липсващи.
    А навярно има и още много светове, които просто чакат да бъдат посетени.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.