вторник, 26 март 2019 г.

5G (3) – Доклад-анализ на проф. Мартин Пол до Еврокомисията – Огромният риск за общественото здраве в Евросъюза, САЩ и целия свят! Доказателства и причини… - 4-та част

Глава 4

Електромагнитните полета, включително и Wi-Fi мрежите, биха могли да бъдат особено вредни за младите хора. [стр. 27, 28]

Повечето от изказаните аргументи, че микровълновите електромагнитни честоти могат да бъдат много по-вредни за малките деца, се базират върху много по-малкия размер и дебелина на детския череп, което води до увеличено мозъчно излагане на ЕМП [60, 61]. 
Все пак има и други аргументи, които трябва да се споменат. Известно е например, че електромагнитните полета са особено активни в причиняването на биологични ефекти в ембрионалните стволови клетки [62-71]. Тъй като стволовите клетки са много повече на брой при децата, като техния брой е най-висок в човешкия ембрион и постепенно намалява с увеличаването на възрастта [62, 63], следва, че децата ще бъдат най-вероятно много повече засегнати от възрастните хора. Симптоматиката на намалялото възстановяване на ДНК и увеличените ДНК увреждания при децата след излагането им на ЕМП, наред с увеличеното делене на клетките, силно подсказват, че малките деца вероятно стават все по-уязвими за заболяванията от рак, след като преди това вече са били излагани на влиянието на ЕМП [62-64, 71].
Двете научни изследвания споменати в следващата глава на доклада излагат допълнителни доказателства за по-голямата тенденция за заболеваемост от рак при децата. Влиянието на ЕМП върху стволовите клетки също така може да доведе и до нарушаване на мозъчното развие при малките деца [66,71], което пък от своя страна да е свързано с възникването на аутизма.
Смятам, че ролята изпълнявана от [Ca2 +]i при развитието на синаптичните връзки е също от значение за това, че излагането на ЕМП вероятно води до аутизъм. Обзорът на Hecht върху съветските научни изследвания за влиянието на ЕМП в работната среда [28] показва, че “по-младите хора са по-чувствителни към електромагнитните полета отколкото възрастните хора”. Всички тези въпроси са изключително проблематични и не можем да изключим възможността, че, освен тях, може би има и други такива проблематични симптоматики.
Redmayne и Johansson [72] например са проучили изследванията показващи, че степента на биологичните ефекти зависи от възрастта, а именно, че младите хора са по-уязвими спрямо последиците от излагането на ЕМП.
На базата на всички тези многобройни констатации следва, че поставянето на Wi-Fi в училища из цялата страна и нерядко срещаното издигане на клетъчни мобилни кули върху самите училищни сгради може да е както огромна заплаха за здравето на нашите деца, така и заплаха за всички учители и за изключително уязвимите неродени деца в утробите на бременните учителки.
Г-н Бари Трауър, който е пенсиониран великобритански военен разузнавателен експерт, пътува из целия свят на свои лични разноски, за да говори срещу въвеждането на Wi-Fi в училищата. Тези негови познанията, предизвикащи такава особена загриженост в самия него, се базират отчасти на засекретена военна информация, която той не може да обсъжда публично.

https://www.kreport.eu/vat2/5g-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d0%be%d0%b1%d1%85%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%b4-%d0%b0%d0%bd%d0%b0/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.