вторник, 17 май 2011 г.

Белинташ

 

В превод „Белинташ” - Умен камък или Камък на Знанието. Намира се по пътя Асеновград - Кърджали, между селата Мостово и Врата. На около 10 км. в права линия е Кръстова гора. Доста Археолозите са намерили и доста съответствия с части от звездното небе, но има едно място, което директно те свързва с Живата енергия. Представлява издълбаване в скалата с форма на вдлъбната леща. В краищата на тази леща има издълбани четири дълбоки отвора, които отговарят на посоките на света. С различна големина и дълбочина са. На самото плато Белинташ има няколко такива "лещи" и ако преминеш през тях в определена последователност се пречистваш и изпълваш с жива енергия. Над д вете най-големи има енергия, даваща хармония, оттам радост и щастие.
Скалният масив е дълъг около 800-850 метра и широк 20 и 30 метра в различните зони. Разположен е в посока изток - запад, Най-високата му част е с малък наклон, като по-ниската страна е ориентирана на юг. От изток са запазени части от силно ерозирали каменни стъпала. Стълбата е била изсечена на два пъти, след като стъпалата на по-външната са били износени.
На изток се издига една голяма скала приличаща на човешка глава в профи. Там има силен енергиен портал. Около тази скала  към полето се разлива енергия с общо лечебна насоченост. Плитките кратери с продълговата форма - природен феномен или нещо друго. Два успоредни улея с дължина около 8 метра, ширина 15 см и дълбочина 15 см, пресичат площадката с издълбани различни по форма дупки. Многото ями представляват система свързана с плитки улеи. По време на дъжд водата в тях прелива последователно. В центъра на системата се намират два кладенеца. По-големият е с диаметър 2.10 м и по-малкият е с диаметър 1.50 м. Двата винаги са пълни с вода. Смята се, че това се дължи на енергийните полета в скалата, които променят качествата на течностите и намаляват изпарението. Над двате най-големи има енергия, даваща хармония, оттам радост и щастие.

http://aura-1.net/index.php/2010-10-27-14-06-44/energiina-karta-na-bulgaria/belintash

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.