понеделник, 6 юли 2015 г.

Невидимите вредители (част 2)

3). СРЕДНО ВРЕДНИ:
  
Електро-смог [60-70]: Електроснабдителната мрежа, базирана на идея на Никола Тесла – променлив ток, 100-200в, 50-60Хц, е добра насока за развитие и самостоятелно не е много вредна.  Проблемите са два: 1- огромна масовост, при тотално невежество за избягване на вредите и 2- комбинация с други, малки сами по себе си вредности (Хартман-възел, гео-аномалии, подземни реки и др). Да не се пребивава близо до трафопост (20м), далекопровод (80 до 400м, съответно при 12 до 110кV, 1км при 220кV). Доста пречат мрежови трансформатори, дори и малки (адаптери) близо до главата при сън, както и кабели с по-силен ток (печка). Също стандартно електрическо подово отопление -  лек.12,  доп.21.
  
Микровълнова печка [60] - трайно влошава храната на ЕИ ниво и уврежда хората около нея.

Компютри и други бързи цифрови устройства [55]. Генерират ляво торсионно поле, тъй като работят с ВЧ правоъгълни сигнали – псевдо-случайни, хаотични, дисхармонични по отношение на живите същества – във всичко живо преобладават синусоидални (хармонични) електрични, магнитни и др. сигнали. Съществена е вредата при честоти над 500 МХц и особено над 1.5 ГХц, още по-лошо когато има вентилатор, който разнася увредената на фино ниво атмосфера, сам генерира вредни торсионни полета и дейонизира въздуха. За сравнение вредата от Десктоп 2ГХц с кинескопен монитор е над 45 пъти (!) по-голяма от Лаптоп 400 МХц. Безопасно е до 5-6ч на ден, с Лаптоп до около 700 МХц, авто-превключващ на мин. честота и изключван в Stand by или Hibernate докато не се работи с него, с вентилатор на минимални обороти или без такъв. Най-добре вместо хард-диск да се използва флаш-памет (SSD) и да се ограничава включване на CD.
  
Интернет [55] e опасен информационен вредител, който не бива да се ползва повече от 2-3ч на ден. През останалото време, особено нощем, LAN-връзката да се изключва с ключ, да се изважда кабела или да се изключва рутера / модема; ADSL филтъра и модема да се монтират по-далеч от често обитаваните помещения.
  
Прекалена (над 3ч/ден) телевизия [55]. Многообразни са вредите - формиране пасивност в мисленето и характера, обездвижване, често преяждане с ненужна (junk) храна пред ТВ; зарежда пространството с леви торсионни полета, повреждане на психиката и очите; основен програматор на мисленето - насилие, извратен секс, безкритично приемане на политическите и финансови порядки, манипулиране общественото мнение в угода на властниците.

Радио и телевизионни излъчватели и радари в близката им околност (0.2 до 2 км, в зависимост от мощност и честота) или насочени  [55].
  
Радон-222 [43] - естествен радиоактивен газ, излъчван от всяка почва и камък, на някои места по-силно; концентрира се в мазета, непроветрявани панелни, тухлени, каменни стаи, повече до пода; при вентилатор вътре в стаята - навсякъде. Опасен е при концентрация над 100-200 bq/m3.

Неправилното хранене също може да бъде фатално за здравето – лек.7.

Наркотиците са голямо недоразумение на СЧВ, особено тяхното редовно пристрастено използване. Сложен е въпросът с различните психоделични вещества, използвани от дълбока древност. В умерени дози някои помагат за "разхлабване" на фините тела и по лесно постигане на ОИТ, но това не е разумен метод. При по-големи дози, когато само чрез тяхното въздействие се напуска плътното тяло, това вече не е съзнателна ОИТ, а полусънна, води само в ниските тъмни слоеве и не може да се постигне истинско опознаване на финия свят, нито е нормално удоволствие, ако изобщо е удоволствие. Всяка по-голяма доза или често прилагане и на малки дози е много вредно и опасно за всички тела и азове.
        
4). ВРЕДНИ:
  
Далекопроводи [75] - на разстояние 30 до 90м / 12 до 110кВ.
  
Смог [40] - в големи градове, през зимата, при липса на очистителни съоръжения, особено при горене на въглища. Проблемът леко се надценява.
  
Дейонизиран въздух – нужен е не просто чист, а богат на кислородни ани-йони, заредени с ПрО чрез фотосинтеза.
  
Монитори и телевизори с кинескоп [45].

  Non-frost (некондензиращ чрез мощни вентилатори) хладилник е ~5 пъти по-вреден от Пелтие, абсорбционен и саморазмразяващ компресорен.
  
Флуорни хапчета [30] и някои флуорирани зъбни пасти.  
Някои синтетични хранителни добавки [до 100].
  
Слънцето може да е много вредно в някои дни, особено за някои алергии и сърдечни болести. В такива дни да се минимизира излизане на слънце; шапки и чадъри много малко помагат.
  
Мигащи светлини, с неподходяща честота, напр. часовник с ярко-червен или син мултиплексен дисплей с честота 60Хц са доста вредни, особено за някои хора. Периодични шумове, като тик-такане на часовник, също може да вредят.
  
Няма съществена вреда от едновременно изкуствено и естествено осветление, освен при някои стари луминисцентни лампи, но не голяма – това често се преувеличава.
  
Лошо подреден дневен режим [до 20]. Не бива да е нито педантичен, нито едностранчив, нито хаотичен (липсващ). Ориентировъчен график, който да се променя според моментните способности и предпочитания на индивида, според състоянието на плътната и фина околност и според изискванията на ситуацията.
  
Уж-медитативна музика може да запише много вредни програми и опасни състояния в подсъзнанието и не бива всяка, обявена за медитативна да се приема на доверие.
  
Изкуственият вятър (вентилатори, климатици) почти винаги е вреден - няма жива, позитивна енергия, а често леви торсионни полета, дейонизира въздуха, простудява и пр, така че не е желателно да се пребивава в него. Естественият вятър е предимно полезен, с позитивни енергии, стига да не е много силен, влажен или студен. Детето може да стане чувствително към настинка от вятър, както и мн.др, защото баба му му е казала това и със своята ПсЕн, особено ако е по-силна, то си е създало лесна простиваемост от духащ вятър.
  
Прахове за пране – повечето имат слабо алергизиращи и други вредни ефекти, които може да се намалят чрез добавяне на 10-20% настърган сапун.
  
Оловото има известно канцерогенно влияние и по-точно служи за катализатор  на такова, но вредността се пресилва напоследък.
  
Тъмнинати [55] – по-особен всеобщ неявен вредител. Преди тези лекции почти никой не го осъзнаваше и никъде нямаше точно обяснение за неговата същност, затова предпазването беше много трудно.
  
Пси-паразити [40] – също неявни, може да бъдат много опасни, дори фатални, макар и в редки случаи – лек.11.2.
  
Карма в 3-те й вида, особено "зрялата". Тя не е точно вредност, но може да направи живота много труден, ако е планирано овладяването й, а човекът още не е научил как – ще му помогне лек.11.3.
  
Негативни мисъл-форми, които масово присъстват в околното пси-пространство - те се привличат и взаимно усилват от негативна насоченост на собственото мислене.
  
Условно вредна може да бъде установената от автора, непознатата до сега, повърхнинна гео-мрежа, подобна на Хартмановата. Квадратно, през средно 176 м, са разположени линии, с ширина ~20см, в които махалото виси неутрално. Редовно пребиваване в тях и особено в пресечната област може да доведе до патологична сънливост, умора и неработоспособност. По-интересно е позитивното успокоително приложение – на такава линия е полезно да спят през отделни периоди, нервни, напрегнати, неспокойни хора.
  
Прекаленото мислене за вредности и за предпазване от тях също е вредност от класа на вътрешния психо-смог. Не бива да се мисли излишно за отрицателни, неприятни, болестни и пр. случки и ситуации – това само ги зарежда с допълнителна енергия и ги усилва.
  
Не е нужно човек да се изолира от всички вредни влияния, даже умерени леки вредители са полезни за поддържане защитните системи на организма в добро състояние.
      
5). МАСКИРАНИ въздействия за пречене на напредъка:

1) Осигуряване на все по-нисък интелект и ерудиция на населението, чрез електросмог (мобифони), деградираща музика и филми, лошо образование, внушаване и стимулиране на комерсиален стремеж към пари и вещи.
  
2) Внушаване на въздържаност и нерешителност у напредналите да предлагат знанията си. Ефектът е много добър, тъй като те обикновено са скромни, тихи и благовъзпитани, а това в случая се превръща в недостатък и е съществена причина за слабите успехи както в сегашната епоха, така и в предишните. Излишната скромност е недостатък, по-вреден от крещящото нахалство - последното е явно и веднага предизвиква противодействие, а прекалено скромният си остава никому неизвестен, малко полезен за обществото. По-добре да се направи грешка и тя да се поправи, докато абсолютно сигурно е, че ако не се предложи нещо, няма никаква възможност то да бъде прието. Но не бива да се стига и до нахалство и нетолерантност – това би било лошо за предлагащия и може да отблъсне слушателите и да дискредитира предлаганото знание.

3) Програмиране чрез религиозни и др. проповедници на пасивност и примирение към съдбата, на веднъж впримчените в тяхната вяра, за да не се опитват да се измъкнат от примката. А трябва да се припомни, че всеки сам гради голяма част от "съдбата" си и обикновено има повече от една съдба – много възможности за избор, които всеки сам може да или да не оползотвори.

4) Подобно е примирението и пасивността спрямо околните вредители и дразнители – крадци, шум, гръмка музика, нечистотии, грозотии, корупция, измами, некадърни политици... Повечето хора не изискват и не защитават правата си, както заради разнообразни страхове и нерешителност, така и от невежество или мързел, а също и от физическа невъзможност поради липса на ефективна съдебна система и независими организации за контрол.

5) Позитивната активност се подтиска косвено, но доста ефективно чрез синдрома на напрегнатост/ притеснение/ страх/ безпокойство [НПСБ] ("свиване под лъжичката"). Обикновено няма клинични прояви, но понякога може да стигне до страхова невроза. Доста значим, поради голямата масовост - страдат до 1/3 от хората, но остава скрит - далеч не всеки го осъзнава, малцина търсят помощ.  Обичайно е да няма явна причина, а натрупване на дребни, преувеличени или въображаеми проблеми. Това може да е страх от бедност, уволнение, лоши съседи, гръмка музика, подигравка, неодобрение, непризнание от околните, обида, магия; притеснение за несвършени дела, нерешени задачи или непонятно какво. В други варианти синдрома може да е на тъга, меланхолия, отчаяние и пр.

Формира се или се усилва от психо-смог, пси-паразитни остатъци, собствени или външни мисъл-форми, негативни култови, религиозни и др. програмирания от предишни животи, тъмнинатни и психотронни влияния, пулсации на психичната атмосфера, слънчево-космични влияния; собствени или поставени от учители задачи за решаване, тест за преодоляване, карма за овладяване, нехармонизиран личен устрем и пр; често причините са няколко, може една да е основна.

За освобождаване е важно да осъзнаем наличието на подобен синдром и да насочим волята си към отстраняването му. Трябва да се намалят външните и вътрешни причини. Освен общите защити от фини вредности, може да помогне извеждане на синдрома от тялото с дясно-въртящи вихри от ПсЕн и ПрО; анализ и осъзнаване, че с притеснение и безпокойство не само не се подобрява нищо, а напротив – влошава се. Много по-добре е спокойно да се върви напред в приятно учение, интересна работа, красиво творчество, щастливи естествени удоволствия, в любов и хармония.

По-лабилните нервно-психически може и е добре временно да си помагат с успокоителни лекарства - валериан, неуролакс, жълт кантарион, маточина; но не и по-силни или психотропни – те може още повече да увредят състоянието.

Редица вредности имат взаимно подпомагане и усилване. Напр. пониженият от мобифоните интелект води до приемане на вредящата музика за безопасна – слуша я много и силна, това още повече влошава интелекта, който не разбира вредността на мобифоните, ползва ги все повече и т.н.

Цианкалият, напр. е смъртоносен за отделен човек, но за обществото е безопасен, понеже опитно е установена и добре позната фаталната му вреда. Точно обратно е положението при много от описаните вредности – за тях няма пряко и неопровержимо доказателство, те действат бавно, често неявно; това е
 1-ва причина за масовото несъобразяване с много от тях.
 2-рата е поради незнание - за тях няма почти никаква информация.
 3-тата е поради обработка на общественото мнение чрез телевизия, кино, вестници, слухове, притчи и тъмнинатни внушения, че тези вредности са безопасни – за обикновен човек много от тях изглеждат неправдоподобни и фантастични.


 http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=15404.0

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.