понеделник, 2 ноември 2015 г.

Учен твърди : Хората не са родом от Земята !

Идеята, че човечеството не е родом от планетата Земя се оспорва от мнозина, но не може да се отрече. Но ако наистина сме извънземни, откъде ли сме пристигнали, от коя ли галактика?
В книгата си „Хората не са родом от Земята: научна оценка на доказателствата“, д-р Елис Силвър, водещ еколог и писател изброява 17 фактора в подкрепа на тезата си, че човекът не е произлязъл от екологическа нишка на точно тази планета. В нея той обсъжда и възможното място на произхода ни, и времето, в което сме се появили тук.
В основни линии постановката му отхвърля еволюцията на човека на планетата Земя, акцентирайки, че например анатомично-физиологичните особености предполагат свят с много по-слаба гравитация и много по-мека соларна радиация.
„Защо толкова много хора страдат от слънчевата светлина; защо изпитваме алергии към толкова много продукти с природен произход; защо толкова силно са разпространени дузини хронични заболявания“, запита в скорошно интервю д-р Силвър.
Друго доказателство на американския професор са родилните мъки и особено тези, предизвикани от размера на главата на новороденото, която не е пропорционална с отвора на майката. Освен това ние сме единственият род на планетата с толкова висок процент на усложнения и смъртност по време на бременността. Това показва, че човек не е пригоден да преодолява условията на природната среда, като например рязки промени на студено или топло. 

„Земята донякъде съответства на нашите потребности като вид, но е възможно не дотолкова, доколкото им е изглеждало на онези, които са ни доставили тук... Вижте примерно гущерите... Те могат да се пекат на слънце колкото им се иска... Има и много други подобни примери около нас...“

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.