неделя, 26 юни 2011 г.

- Енергийна реалност на човека - Причинно тяло . КОМБИНАЦИЯ: ФИЗИЧЕСКО ДО ПРИЧИННО ТЯЛО



Причинното тяло се нарича така защото то е причината и оригиналният източник на всяка личност преди прераждането й в съответния нов живот. То е източника за това нашата личност да е и да съществува. Когато приключим земния си път като личности , нашата същина се абсорбира от това тяло. Това тяло е първичното ниво на нашата индивидуалност и за него може да се каже, че е относително безсмъртно, защото Причинното тяло може да съществува за много милиони години, по времето на пътешествия ни като човеци в различни прераждания и животи. Животните все още нямат придобито причинно тяло. Хората които постигнат освобождение от цикъла на преражданията отхвърлят това тяло и се придвижват към по-висшите нива.

Функции: Причинното тяло е хранилището на цялостното ни съзнание и добродетели, които са култивирани във всеки наш живот като личности - по-специално развитите от нас воля - сила, любов-мъдрост и творческа интелигентност. То е изградено от всички натрупвания от всички наши предишни животи! То е скъпоценното сандъче, което пази всички съкровища от нашите предишни опитности. То е средството, което способства разкриването на съзнанието, което ние използваме физически, емоционално, ментално и духовно. То е средството на човешкото ни безсмъртие, независимо дали сме въплътени или не.

Обхват на съзнание: Причинното тяло е централната фокусировка на самото съзнание и на цялостното човешко същество. Следователно неговият обхват включва както физическото, така и етерното, астралното и интелектуалното нива. Когато причинното тяло се пробуди духовно то става съзнателно за другите души на неговото ниво, взаимодейства с Вселената и може да съществува независимо от личността. Тогава живота е едно с цялото, съзнанието е на групата, любовта, мъдростта, целта и благословението. Kогато се събудим на душевно ниво например с помощта на медитация това тяло разширява обхвата на своето съзнание в областта на Висшия Ум (Манасично тяло), Будическото (Христовото) тяло, Монадичния Аспект и евентуално Логоичния (Слънчевия, Божествения) Аспект.

Причинното тяло има две добавъчни манасични (ментални) чувства: Отклик на Груповата Вибрация (използван за да си намерим духовната група) и Духовна Телепатия (използвана за да комуникираме с другите души). Това тяло живее в манасичната вселена . В това тяло преживяването на времето е толкова ускорено, че един човешки живот в него изглежда като един ден.

КОМБИНАЦИЯ: ФИЗИЧЕСКО ДО ПРИЧИННО ТЯЛО




Обвиващото причинно тяло (златното яйце) е най-финото ниво човешката индивидуалност, то е даващият сегашния ни живот и съзнание източник, а също така и пазител на информацията за всички наши минали и бъдещи животи. То би могло да се каже, че е нашето Висше Себе.

Менталното (интелектуалното) тяло (светло синьо на цвят, вътрешно ниво) е средството за разбирането, вярванията, мисленето, познанието и когнитивните процеси.

Астралното тяло (следващия вътрешен слой, пъстро) е средството на емоциите, желанията, въображението, личната сила, и е фокус на чувствата.

Етерното тяло (следващото вътрешно ниво, бледо синьо) е средството на жизнеността и енергията ни, фината основа на физическото ни тяло.

Физическото тяло ( в средата, мургаво на цвят) е средството за стабилност, то създава нашата отделеност и фокусирането на личността ни.

Личността ни е образувана от менталното, астралното, етерното и физическото ни тела, обединени като единица. Личността е съвсем временна и се променя и пресъздава през всеки нов живот на Земята, като ефективно изтрива паметите за миналите ни животи на личностно ниво. Всички опитности, познания и развити способности се съхраняват на нивото на Причинното тяло, което може да съществува милиони години.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.