сряда, 2 февруари 2011 г.

Една жена-магнит недоволна от дарбата си

Казват, че уникалните способности носят щастие. 50-годишната Бренда Елисън , наричана от познатите й "жената-магнит", не може да каже това за себе си : така и не успяла да превърне необичайната си дарба в полза за себе си .
Монети, безопасни игли, гаечни ключове, метани капачки - те залепват към нейното тяло и се задържат в това положение минимум 45 минути. При приближаването й се включват автомобилните аларми и прегарят лампите им, телевизорът се разваля, а часовниците започват да имат разнобой в показване на времето...
Бренда е преглеждана многократно и дори станала героиня на цял консилиум от специалисти, които се опитвали да разберат същността на необичайния й талант. В крайна сметка експертите стигнали до изввода, че аномалията е свързана с нервно напрежение и я посъветвали да се отпусне, а по време на "магнитните приливи" по-често да се хваща за чешмата в кухнята и за заземените тръби, за да се "разреди".
Както и всеки друг магнит Бренда привлича или отблъсква метални обекти с тялото си в зависимост от заряда им.
"Разбира се, лъжиците и вилиците не се полепват към мен от всички краища на стаята. Но ако ги взема и поднеса достатъчно близо до кожата, усещам напрежение. Колкото по-близо е предметът до костите, толкова е по-силно напрежението. Понякога се усещам като хладилник, облепен с магнитчета", оплаква се Бренда.
Синът й възприема способностите като нещо нечовешко, защото е израснал, наблюдавайки майка си да залепва на гърдите си прибори за хранене. Но той е недоволен, когато батериите на играчките му излязат от строя, ако Бренда се приближи към тях ...
Тялото на всеки притежава електромагнитно поле, но само феномени като Елисън го усещат. Изследователите на паранормални явления, интересуващи се от живите магнити, обикновено дават пример с поразителен случай от Южна Америка. Тамошна жителка притежавала толкова мощен магнетизъм, че по някакъв начин се самозапалила и се превърнала в пепел заедно с къщата си.
Експертът в тази област Кети Джемиани казва : "В света се провеждат много изследвания, които да обяснят феномена на хора-магнити, но засега не е открито нито едно обяснение. Единственото, което сме изяснили е липсата на връзка с генетични фактори."
В същото време хората с феноменални подобни способности са много повече, отколкото си представяме. "Мнозина от тях са принудени да напускат работа и дори не могат просто да влязат в магазин за покупки - толкова силна вреда нанасят на заобиколните електроприбори -пояснява британската изследователка Санди Лоурънс. - Забележително е, че историята на Бренда Елисън е станала достояние на обществеността, защото във Великобритания съществуванието на "живите магнити" и досега не е признато официално" . В очакване сме на още разкрития ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.