неделя, 6 февруари 2011 г.

Пирамидите в Гиза : Кога са построени Пирамидите?

Древните легенди и най-новите научни изследвания започват да се допълват като стигат до един и същ извод: пирамидите не са построени от египтяните и датират от доста време преди развитието на египетската цивилизация...


Древни исторически източници
Никой от древните исторически източници (освен Херодот, "бащата на лъжите"), не споменава пирамидите като построени от египтяните. В никой египетски текст, а ние знаем, че египтяните са правели много подробни отчети и статистики, няма информация за построяването на такива величествени, грандиозни паметници - пирамидите в Гиза ( трите големи пирамиди ). Фараонът, построил подобни монументи, не би пропуснал да увековечи името си в самия монумент или около него. Както вече разбрахме, надписите в една от камерите на Голямата пирамида са фалшификати, а в другите пирамиди не са открити никакви надписи. На единствената стела, която свързва Хуфу с монументите, е ясно упоменато, че той само е извършил някои поправителни работи.
За сметка на това, почти всички източници посочват, че пирамидите са творение от "Епохата на Боговете", която е свършила хиляди години преди египтяните. Отново и отново, от римския Марцелинос до коптския Ал Масуди арабския Ибн Абд Алоким, древните легенди двърдят, че боговете построили пирамидите, за да запазят знанията на тяхната невероятна цивилизация от очакващия ги потоп, който довел до края на "Ерата на Боговете". В различни хронологии на легендарните владетели се твърди, че "Ерата на боговете е свършила най-късно през 10.000г пр. хр. Това е и времето, в което според Платон е станало разрушаването на Атлантида. Това е датата, когато според най-новите научни изследвания е имало огромни климатични, геологични и геомагнетични сътресения, съпроводени от големи масови измирания на биологични видове по цялата планета, с които се поставя границата между Ледниковата епоха и днешната ера.
Наводнения, ледници...
Геолозите, изследващи фосили от Египет, съобщават, че комбинираният ефект от топенето на ледниците и рязкото увеличаване на притока на Нил, предизвикали уголемяване на речното корито, като водата предизвикала ерозия на километри от сегашното корито на реката. В същото време Средиземно море също повишило нивата си поради топенето на северните ледници и цялостното повишаване на морското равнище. В резултат водите на Средиземно море наводнили за кратък период делтата на Нил. Това, според геолозите, са последните големи наводнения в историята на египетските фосили преди ректа да се установи на сегашното си ниво с относително малки наводнения. След като знаем тези факти се поражда въпросът - как да обясним съществуването на 14-футов (14фута = 4.34м) слой от седиментен нанос около основата на пирамидата, който съдържа много мидени черупки, както и фосилът на морска крава, всичките датирани с радиовъглероден анализ на 11.600г преди сегашно време с плюс-минус 300г.
Легендите и записките твърдят, че преди арабите да преместят външното покритие на пирамидите, на височина около половината пирамида, около 240 фута (74м), се забелязвали следи от вода. До това ниво (около 174м. над сегашното равнище) Нил не е достигала при никое наводнение след края на Ледниковата епоха. Средновековния арабски историк Ал Бируни отбелязва във своя трактат "Хронологията на Древните Народи" следното: "Следите от водата от потопа и ефекта на вълните върху стените все още се виждат върху пирамидите на височината на средата на Голямата пирамида, над която водата не се е качвала." Освен това, наблюденията, направени при отварянето на пирамидата за първи път, съобщават за намерени дебели около инч наслоявания от сол във вътрешността. Повечето от тази сол е естествено се по стените на шахтите, но химическите анализи показват още, че част от солта има минерално съдържание като морската сол. Фактите сочат, че при наводнението през 10.000г пр. хр. входовете са протекли и шахтите са се наводнили. После водата се изпарила, оставяйки солта по стените на шахтите. Солните наноси, съдържащи морска сол не стигат по-високо от средата на пирамидата.
Наводненията от преди 12.000 години са последните от такъв мащаб, че в резултат водата да достигне пирамидите, а пирамидте имат знаци, показващи, че водата се покачвала до средата на Голямата пирамида. Изводът е, че пирамидите са съществували преди тези събития, т. е. преди 10.000г пр. хр.
Прeз 1983-48, историкът Робърт Венке от Вашингтонския университет и президент на Американския изследователски център в Египет, получава разрешение да събере проби от няколко древни паметници, включитлно пирамидите и Сфинкса. Пробите съдържали частици от древни растения, насекоми, полен и други органични материали, които могат да бъдат подлагани на радиовъглероден анализ. Използвайки две различни лаборатории за радиовъглеродно датиране - американският Институт за изучаване на човека към Южния Методически университет и Физичният институт в Цюрих. Пробите предизвикали голямо объркване. Тези от голямата пирамида, направени в едната лаборатория, се различавали с няколко хиляди години от тези на втората лаборатория! Резултатът в Далас бил 3809г. пр. Хр., а датировката според Цюрих е 2869г. пр. Хр.След като били направени някои "корекции", било обявено, че пробите са датирани от 3100 до 2850г., което все пак е 400 години преди 2700г. пр. хр. Още по големи аномалии възникнали при датирането. Възрастта на пробите, взети от върха, била с хиляда години по-голяма!
Радиовъглеродният метод не може да се приеме като достоверен в случая, тъй като пробите са вземани от повърхности, изложени на външни влияния. Ако изобщо може да се приемат тези години, то те показват, че ремонтите са извършени дори по-рано, отколкото се приема от повечето учени.
fenomenibg.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.