събота, 20 август 2011 г.

Енергийна реалност на човека - МОНАДИЧЕН АСПЕКТ






Образът отляво е по-скоро метафоричен, защото тези нива не могат да се представят в пълнота чрез рисунки, тъй като са много абстрактни.

Функции: Монадичният аспект е източника на съзнанието на всички други наши нива на съществуване (Атмично, Будическо, Манасично, Причинно, Ментално, Астрално, Етерно и Физическо). Той е генераторът на принципа на съзнанието.

Това тяло е ресурсната станция, от която ние извличаме принципите на Волята, Любовта и Интелигентността.

Монадичният аспект съдържа последния остатък на индивидуалността преди да се влеем обратно в нашия Източник. То се нарича Искрата вътре в Пламъка. Докато една Монада е в дълбоко единение с и е отъждествена с Източника, тя все още има едва доловима индивидуалност, точка на фокусиране. Тази точка на фокусиране е абсолютния източник на нашето индивидуално съзнание, нашето индивидуално оживяване и нашето индивидуално изразяване.

Обхват на съзнанието: Монадичното съзнание Е будността, която ние използваме на всичките нива по- надолу - Атмично, Будическо, Манасично, Причинно, Ментално, Астрално, Етерно и Физическо. На неговото собствено ниво то е чисто съзнание без обекти, напълно безформено.

То пребивава в Монадичната Вселена (виж The 7 Universes).

Преживяването на времето на това ниво е толкова ускорено, че един физичен живот тук се изживява като една минута, а също така едновременносе наблюдават действия и визии милиарди години в миналото и в бъдещето (виж Understanding Time ).

Форма (Структура): Не е възможно да бъде описана освен това, че съществува в 8 измерения (виж Understanding Spatial Dimensions ). Неговите размери са много по-големи от тези на една планета, но обикновено не са по-големи от една слънчева система.


Как да събудим Монадичното тяло? Това става чрез специални практики на медитация.

http://indigota.com/index.php?topic=1682.0

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.