сряда, 19 ноември 2014 г.

Гениалният Тесла бил езотерик

Когато се споменава понятието "парални светове", не е възможно да се подмине гениалният изобретател НиколаТесла (1856-1943), чиято родина е съвременна Хърватия.
Негови съвременници отбелязват невероятната му способност да мисли глобално. Тесла бил блестящ събеседник, скромен, приятен за общуване. Знаел осем езика, бил познавач на музиката и поезията. Близките му смятали, че притежава дарбата да предвижда събития. А и неведнъж самият той потвърждавал своите способности към ясновидство.


През 1890 г. той задържал насила приятелите си, като не им позволил да пътуват с влака. Впоследствие се оказало, че влакът катастрофирал. А през 1912 г. разубедил своя приятел и спонсор Морган да не пътува с кораба "Титаник". Докато друг колега на учения - Д. Пастер, пренебрегнал съвета му и загинал при потъването на лайнера на 14 април. 
Тесла предрекъл и началото на Първата световна война - той казал, че войната ще продължи 4 години и ще завърши през декември, на 18-то число (войната продължава от 28 юли 1914 до 11 ноември 1918 г.). Освен това казал, че следващата война ще започне след 20 години.
Но съвременниците му били най-потресени от множеството оригинални идеи, които с невероятна скорост възниквали в ума на изключителния учен. Още по-шокиращо било признанието му "Не аз съм автор на тези идеи..."
Самият Тесла свързвал своите способности за предвиждане на събитията с психологическа травма, преживяна в детсвото, в резултат на трагедия загинал родният му брат. Никола много тежко преживял случилото се, преследвали го кошмари. С усилие на волята той успявал да замести страховитите нощни видения с други картини. В началото това били познати от детството места, а по-късно започнал да прави "екскурзии" отвъд пределите на съществуващата реалност. Самият той споделял : "Така започнаха моите ментални пътешествия. Виждах нови градове, места, страни, живях там, срещах хора, създавах приятелства. Трудно е да се повярва, но те са ми толкова скъпи, както и моето семейство. И също толкова реални!"
Съвременните учени не смятат менталните пътешествия за измислица или шега на гениалния физик. Според тях този феномен е възможен при изпадане в изменено състояние на съзнанието.
Днес преходът в такова състояние може да бъде регистриран с помощта на прибори, които показват определена конфигурация на мозъка, наречена "ос на свръхсъзнанието". Това е активизация на челните участъци на дясното полукълбо и на задните участъци на лявото, докато в нормално състояние на съзнанието по-активни са предните дялове на лявото и задните на дясното полукълбо.
Ето как самият Тесла говори за това, как е направил първото си откритие : Блъсках се над този проблем няколко години. Беше въпрос на живот и смърт. Знаех, че ще умра, ако не го реша. Мозъкът ми бе напрегнат до краен предел и в един момент се случи немислимото - чух тиктакането на часовника до мен, кацането на мухата върху масата отекна в ушите ми, в тъмнината придобих чувствителност на прилеп и можех да определя местонахождението на предмета благодарение на почукване по челото си. Слънчевите лъчи така дразнеха мозъка ми, че едва не загубих съзнание. Носещата се в далечината карета тресеше тялото ми. Изведнъж видях изблик на светлина, подобно на малко слънце. И истината ми се разкри. Това бе състояние на абсолютно щастие, мислите ми летяха в безкраен поток и едва успявах даги фиксирам..." 
Постепенно Тесла се научил да изпада в това състояние по свое желание. Изключвал мозъка си от външния свят и така изучавал виденията, които го спохождали. По този начин успявал да довежда техническите си творения до съвършенство.
Славянският гений и мечтател искал да ощастливи цялото човечество, но навреме стигнал до извода, че всичките му изобретения могат да бъдат използвани за унищожение. Той разбрал, че прекалено много е изпреварил времето си и хората не са подготвени да приемат неговата дарба.
Тесла преустановил своите експерименти и унищожил всичките си бележки, в които се съдържали описания на изобретенията му. Гениалният учен успял да осъзнае цялата отговорност за възможното използване на техническите устройства, които създал ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.