четвъртък, 16 май 2019 г.

5G (6) Как 5G ще убие птиците, пчелите и вашите близки… - 1

Dr Samuel Milham - Dirty Electricity


Статия създадена от Обединението на американските разузнавателни медии

Прочетох най-скорошната ни статия, озаглавена “Интернет на Нещата – Фашизмът прикрит зад ново име. Осъществено от 5G” и смятам, че тя е едно добро писмено предупреждение, което бих искал да дискутирам в настоящата статия. Днес тази дискусия е необходима, за да събудим спящото мнозинство от хора, които проспиват тази глобална атака протичаща на подсъзнателно ниво.
Виждал съм приблизителните изчисления показващи, че около 10% от населението страда от електрохиперчувствителност (ЕХЧ), въпреки че ЕХЧ остава недиагностицирана при много хора, на които всъщност въобще не им е ясно защо боледуват. Щата Охайо (САЩ) вече прокара законопроект, който не позволява на местните общински власти да се противопоставят на поставянето на 5G антени. Този законопроект се оспорва по съдебен път от около 80 на брой местни града и окръга. Ще бъде интересно да видим до колко успешно ще бъде съдебното оспорване на този законопроект.
В горепосочената статия има подробен списък на здравните проблеми в следствие на безжичните технологии и някои от причините за тези болести, но все пак е възможно този списък да бъде още разширен. Например, едно по-тясно специализирано изследване откри, че  излагането на радиочестотна радиация (РЧР) активира клетъчните “калциеви потенциал-зависими каналчета”. Това води до повишени нива на калций в клетките, което води до производството на “пероксинитрит”. Пероксинитритът е в основата на повечето възпалителни заболявания, включително и на невродегенеративните и сърдечно-съдовите заболявания, мигрената и алергиите.
 
 
източник:
M. Pall, “Electromagnetic fields act via activation of voltage-gated calcium channels to produce beneficial or adverse effects,” Journal of Cellular and Molecular Medicine, 6-26-2013. (бел. ред. – в САЩ датите се обозначават като се започва с месец, след това ден и след това година. Споменатата дата е 26-ти Юни, 2013 г.)
***
Проучванията също установиха, че излагането на радиочестотна радиация (РЧР) може да отстрани калциевите йони (положително заредените калциеви йони) от клетъчната мембрана в човешкия мозък.
Загубата на калциеви йони дестабилизира мозъчната мембрана и може да има сериозни метаболитни и неврологични здравни последствия. В резултат на това, човешкият мозък може да стане хиперактивен и пренатоварен, което води до:
  • загуба на концентрация;
  • Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD);
  • увреждане на ДНК (причиняващо безплодие и повишен риск от рак) и както и до
  • загуба на храносмилателни ензими в самите лизозоми.
 Високата пропускливост на мозъчната мембрана може да отвори кръвно-мозъчната бариера и другите човешки защитни бариери, което води до
  • болестта на Алцхаймер;
  • деменция;
  • астма;
  • алергии и
  • различни автоимунни заболявания.
 
За потвърждение, моля вижте съответните статии и проучвания:
SM Bawin et al., “Effects of modulated VHF fields on the central nervous system”, Academy of Science, 247 (1975): 74-81
N. D. Volkow et al., “Effects of Cell Phone Radio frequency Signal Exposure on Brain Glucose Metabolism”, Journal of the American Medical Association, vol. 305 no. 8 (2011): 808-813
R.C. Beason and P. Semm, “Responses of neurons to an amplitude modulated microwave stimulus”, Neuroscience Letters, vol. 333 (2002): 175-178
J.F. Krey and R.F. Dolmetsch, “Molecular mechanisms of autism: A possible role for Ca2+ signaling”, Current Opinion in Neurobiology, vol. 17 (2007): 12-119.
***
През 2015 г. Украинската националната академия на науките, Университета в Индиана и Университета Кампинас – Бразилия, публикуваха един доклад обобщаващ съществуващите вече проучвания за биологичните ефекти от радиочестотната радиация.
На базата на 93 от общо 100 научни изследвания, препроверени и от 2-ри екип от специалисти, гореспоменатият доклад от 2015-та година достига до заключението, че радиочестотната радиация с нисък интензитет на действие представлява окислител за живите клетки и има висок патологичен потенциал на въздействие върху организмите.
Оксидативният стрес, предизвикан от излагането на радиочестотна радиация, обяснява както много ракови, така и много неракови заболявания. В допълнение към изброените видове заболявания, този доклад също така предоставя поне 6 различни биологични механизми, които обясняват тези РЧР ефекти причиняват заболявания на тялото.
 
 
източник:
Igor Yakymenko1, Olexandr Tsybulin2, Evgeniy Sidorik1, Diane Henshel3, Olga Kyrylenko4 and Sergiy Kyrylenkom “Oxidative mechanisms of biological activity of low-intensity radiofrequency radiation”, Electromagnetic Biology and Medicine (July 2015)
 
***
 
В допълнение, може би трябва да споменем, че излагането на Wi-Fi радиация може да предизвика смущения в медицинските устройства имплантирани в човешкото тяло и това включва пейсмейкърите, инсулиновите помпи и дълбоките мозъчни имплантати срещу болестта на Паркинсон. Wi-Fi радиацията също така влияе и на традиционните медицински устройства и оборудване.
Има и някои тревожни проучвания за това как електромагнитната радиация засяга дивата природа и то в частност перата на птиците, които започват да действат като приемо-предаватели. В следващия параграф ще прочетете откъс от едно резюме, което написах преди няколко години на базата на няколко други научни изследвания, които вече бяха тествали влиянието на електромагнитната РЧР върху дивата природа:
“Всички растения и животни, както и хората, се адаптират към земните електромагнитни полета, които включват:
  • магнитно поле с постоянен ток;
  • електрическо поле с постоянен ток и
  • нискочестотния резонанс на Шуман, който представлява съвкупност от природни електромагнитни полета породени в резултат от геометрията на земната повърхност и йоносферата в близост до върха на атмосферата.
 
“За да се придвижват спрямо тези естествени земни енергийни полета и за да контролират работата на имунната си система, и птиците, и пчелите използват магнито-чувствителни вещества, наречени ‘криптохроми’.
Това са протеинови пигменти, които са част от физиологията на почти всички животни, растения и много бактерии. Криптохромите измерват нивата на слънчева светлина, за да контролират и ‘сверяват‘ биологичните часовници на животните и на растенията. Някои животни също така използват криптохромите, за да предусещат посоката на земното магнитно поле или пък да го възприемат по визуален начин. Криптохромите биват силно засегнати от изкуствените непостоянни и колебаещи се вибрации на електромагнитните полета, които са създадени от човека.
Тези електромагнитни полета създадени от човечеството нарушават слънчевите и магнитните навигационни способности на насекомите и на животните, което е вероятната причина за явления като изчезването на пчелните колонии, липсата на ориентация при прелетните птици и при пеперудите и отслабването на имунната система на насекомите и на животните.
Например, радиочестотната радиация (РЧР) може да замъгли възприятието на птиците относно естественото земно електромагнитно поле, карайки птиците и насекомие да летят в погрешна посока, а също така и да наруши вътрешния биологичен часовник на птиците, който се базира на променящата се позиция на слънцето. В резултат на това, птиците често спират да обитават районите в близост до клетъчните кули и антени и се отдалечават от тях на разстояния от по няколкостотин фута.“
“Дневните циркадни метаболитни ритми на много животни също биват задвижвани от вътрешните им криптохромни биологични часовници и това се случва най-вече по отношение на зазоряването и здрачаването. Циркадните ритми контролират производството на мелатонин (хормон на съня). През нощта циркадните ритми пренасочват метаболитните ресурси към възстановяването и ремонтирането на увредените през деня телесни тъкани и за укрепването на имунната система.
Освен всичките други съпътстващи биологични изменения, намаленото производство на мелатонин при хората довежда и до отпадналост през деня и лош сън през нощта. Ако няма достатъчно количество произведен мелатонин, имунната система може никога да не може да набере нужната енергия за елиминирането на патогените или за разрушаването на развиващите се ракови клетки, преди тези отклонения да излязат извън контрола и́, което пък впоследствие води до различни заболявания.”
Научните публикации споменати в следващите параграфи подкрепят споменатите по-горе заключения чрез кратки обобщени коментари. Самите коментари са последвани от съответните изследвания потвърждаващи вярността на коментарите:

https://www.kreport.eu/vat2/5g-6-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-5g-%d1%89%d0%b5-%d1%83%d0%b1%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%b2%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%82%d0%b5/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.