вторник, 13 март 2012 г.

МАИТЕ ОТРИЧАТ "КРАЯ НА СВЕТА"

Доста изненадващо мексикански учени отложиха "Края на света" за неопределено време и установиха, че майте никога не са правили подобни предсказания. До неотдавна съществуваше мнението, че краят на съществуването на Вселената е пряко свързан с края на календара на индианците маи, който завършва на 21 декември 2012 г. Но учените от Националния университет на Мексико изследваха древната мексиканска култура и доказаха, че това събитие може и да не се случи и най-вероятно няма да се случи.
Мексиканците съобщиха, че в посланията на древните маи няма никакви предписания за апокалипсиса през 2012 г.
Многостранният анализ на йероглафическите надписи на майте говори за повторение на историята, след което просто започва ново отчитане на времето. Според древните индианци историческият цикъл се състои от 5125 години и четири и половина месеца. Според тяхното летоброене живеем в ерата на Петото слънце, която е започнала на 12 август 3114 г. преди нашата ера. И именно тази епоха завършва през декември 2012 г. Според древните маи в момента, когато Слънцето се окаже зоната на Млечния път ще стане обновление на света. Мнението на мексиканските учени се поддържа и от изследователите на мезоамериканската култура в Университета в Бон. Те също твърдят, че онзи, който правилно прочете йероглифите на майте, веднага ще разбере, че в тях няма никакви факти, доказващи "края на света".
Майте са достатъчно развита цивилизация, която с просъществувала над 3000 години. Техните жреци прекрасно са разбирали от астрономия и математика и са създали най-съвършения календар в историята на човечеството. Даже грегорианският календар не е толкова точен в изчислението на времето. Странно е, че човечеството, което вече е преживяло толкова катастрофи и катаклизми, още не се е научило да не се поддава на страх и параноя.
Критиците сочат, че след като не се състоя "краят на света" през 2000г. беше необходимо да се измисли нова версия на това печално събитие, от което може прекрасно да се печели и да се прави политика. И именно тук им попадна древният календар на майте. Странно, но съвременните наследници на майте които живеят на територията на Централна Америка не придават никакво значение на 2012 г. На фона на тези спекулации се появява нов въпрос - кога ще определят новата дата за "края на света".
Дали хората трябва да се плашат от 2012 година или да се надяват да се случи предвиденото? Може би 2012 година ще даде повече възможности, отколкото проблеми.
Идващият Цикъл е изграден на пробуждане на Любовта, Творчеството и Отговорността в нашите взаимоотношения. Всеки има място в тази космическа картина и ние трябва да открием сърцата си един към друг в тези времена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.