петък, 5 юли 2013 г.

Най-страшното оръжие е времето

 В средата на ХХ век за най-ефективно се смята ядреното оръжие, докато в края на столетието не се появява лазерното - още по-ефективно, благодарение на своята свръхточност на насочване на действието. В началото на нашето столетие стана реалност съществуването на психотронно оръжие, което е в състояние целенасочено да порази населението на отделно взета страна. А към средата на века е напълно вероятна появата на ново оръжие - хроналното...

Мнозина са чели за инцидента от 1943 г., когато в залива на Филаделфия корабът на американските ВМС "Елдридж" изчезва, след като на него са включени с пълна мощност 4 специално поставени огромни генератора. Той се появява на същото място едва на следващия ден. От 181 членове на екипажа останали живи само 21. Останалите загиват от страх, облъчване и поражения с електрически ток, при това 27 от тях в буквалния смисъл се враснали в корабните конструкции !
Изследователите се сблъскват със загадъчни явления, които свидетелстват за нарушаване на закона за съхранение на енергията - тя възниква сякаш от нищото, което е и причина за описания случай, както и на стотици други загадъчни произшествия.
Всички процеси в мирозданието са свързани с отделяне или поглъщане на енергия. Известният астрофизик Козирев стига до извода, че докато времето съществува повсеместно и постоянно, то разпространяването на измененията в неговата енергия се случват в пространството мигновено. Самото време е свързващото звено във веригата на обмяна на енергии между различните процеси.
Изследователят Валерий Рукавец построил структурен модел на времето, разкриващ неговите вълнови свойства. Той показва разпространението на енергията на времето в пространството и настъпващите в нея изменения. Една от удивителните характеристики на времето е неговата плътност, която представлява величина, равна на количеството единици време (например секунди), заключени в единичен обем пространство. Скоростта на протичане на времето е постоянна величина, докато плътността му във всяка област на пространството не е, което е доказано по време на изследвания.
Преразпределението на енергията на времето в пространството е за сметка на вълните на плътността на времето, създавани при всеки енергиен процес. Естествено, при такъв механизъм е възможно резонансно наслагване на вълните на плътността на времето, възникнали под влияние на различни източници, една върху друга. Това явление е получило названието хронорезонанс.
Изследвания от последните години показали, че епифизата - пинеална жлеза или шишарковидно тяло. с тъмночервен цвят, разположена в човешкия мозък преди малкия мозък - съдържа минерални телца със сферична форма. Тя е т.нар. "мозъчен пясък", в който "песъчинките" се състоят от кремнийсъдържащи кристални структури. Опитите установили, че в микрокристалите на мозъчния пясък се съдържа холографска информация за целия човешки организъм и именно епифизата е излъчвателят и приемникът на вълните на плътността на времето в човешкия мозък. В резултат на случайното наслагване на "човешката вълна" върху някоя друга, външна, поради ялвението хронорезонанс многократно се ускоряват и усилват всички процеси в човешкото тяло, в това число и процесите на окисление, и може да настъпи самозапалване на човека.
Структурата на времето е много динамична и реагира чувствително на всичко, което се случва в пространството, а самото време притежава колосална енергия, която често се освобождава в резултат на процесите на човешката дейност. Доказано е, че турбините на големите ВЕЦ могат да предизвикат земетресения на стотици километри разстояние.
През 1986 г. в Чернобилската АЕЦ станало наслагване на собствената честота на ядрения реактор върху хроночестотата на разположения под него тектоничен разлом. Реакторът се активизирал и взривил по време на планово снижаване на мощността му. След замервания в разрушената активна зона на реактора било установено, че в наличие са останали не повече от 30 тона уранов двуокис вместо 150 тона според разчетите.
След въвеждането в експлоатация на радиоелектронната станция ХААРП (програма за високочестотни активни аврорални изследвания) в Аляска и включването й на непълна мощност през 2002 г. светът станал свидетел на колосални бедствия, стоварили се върху Европа във вид на наводнения и подземни трусове. Мощността на устройството е 3500 киловата. 180 антени, разположени на площ от 13 хектара, позволяват да се фокусира късовълново излъчване в йоносферата на височина 100 км и тя да бъде нагрята до образуване на високотемпературна плазма. Никой засега не знае какво може да се случи с нашата планета секунда след началото на работата на това устройство. Истинската опасност се състои в това, че то е активен източник на вълни на плътност на времето, а хронорезонанс може да възникне навсякъде: в самата Аляска, в зоната на повишена сеизмичност, или по на юг - в Калифорния, в района на активния и мощен тектоничен разлом Сан Андреас...
По същество, станцията ХААРП е може би първия образец на хронално оръжие, наистина, засега все още с ненасочено въздействие. С помощта на това устройство може да се извади от строя всеки промишлен или военен обект, като практически мигновено се променят характеристиките на материалите и параметрите на процесите. 
Най-сложното при разработването на хронално оръжие е осигуряването на насочеността, за да не се случи това, което всъшност е станало по време на филаделфийския експеримент в далечната 1943 г. Много е важно също от времето да се отделя толкова енергия, колкото е необходимо, иначе въздействието му може да бъде по-разрушително, отколкото се очаква, защото е способно комплексно да повлияе на характеристиките на веществата: плътност, електропроводимост, влажност, период на полуразпад и други свойства.
Въздействието на хроналното оръжие не може да се сравни с нищо. То работи безшумно и невидимо, няма защита срещу него. Променяйки принудително скоростта на протичане на химическите, физическите, механичните процеси, може да се причинят големи неприятности.
Не е трудно да се създаде действащ модел на устройството и в домашни условия. Това биха могли да бъдат три синхронно въртящи се пумпала, разположени в ъглите на равностранен триъгълник. По-мощно устройство може да се създаде, като се ползват т.нар. въртящи се магнитни полета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.