сряда, 18 декември 2013 г.

Единиците на агресията

Владимир Финогеев - завеждащ лаборатория за детерминивни изследвания изказва собствена хипотеза, в която развива смелата идея, че настъпването на природни и социални катаклизми може да се предугади по биологични "предвестници". Според него индикатор за бъдещите глобални изменения може да се смята масовият изблик на агресия в поведението на хора и животни. Трябва само внимателно да се следи и навреме да се даде предупреждение за надигащата се опасност.
"Всички твърди тела, материята като цяло притежават маса и измененията на ниво вещество винаги закъсняват в сравнение с измененията на ниво енергия", казва Владимир Финогеев.
Земетресенията са резултат от тектонични размествания в земната кора. В този процес са задействани значителни маси вещество. И преди да настъпи раздвижването на материковите плочи, може да се зафиксират серия изпреварващи електромагнитни и гравитационни сигнали. Финогеев смята, че и социалните сътресения, в които са замесени големи маси хора, първо се проявяват в електромагнитни среди.
Тази система на електромагнитни сигнали оказва деструктивно въздействие върху поведението на хора, животни, птици, насекоми. За да стане по-ясно как се случва това, може да се направи следната аналогия. Известно е, че всяка мисловна дейност се съпровожда с възникването на електромагнитен сигнал в мозъчните структури на човека. Този сигнал може например да се използва за продвижване на курсора на екрана на компютъра.
Да си представим обратната картина. Този сигнал се записва и се насочва отново към мозъка. В отговор той генерира мисловна активност, отнасяща се до положението на въпросния курсор. Да усложним задачата : наблюдателят мислено разрушава на екрана на компютъра изображението на даден обект. Този мисловен процес ще се съпровожда с електромагнитно излъчване с деструктивен характер. И ако мозъкът получи този сигнал обратно, това ще предизвика разрушителна мисъл, адекватна на изпратения по-рано сигнал. А мисълта, като правило, е последвана от действие.
"Деструктивната електромагнитна и гравитационна картина, която се проявява в местата на бъдещи социални и природни катаклизми, стимулира деструктивното, т.е. агресивното поведение на хора и животни на тези места - смята Финогеев. - Така например, преди да настъпят социалните взривове в Тунис, Египет, Либия, изведнъж акулите започнаха масово да нападат хора. Процесите на недоволство, гняв, протест, стремеж да се разруши съществуващия режим, изразени в електромагнитен импулс, предизвикват агресивен отговор от животните."
За да се разбере механиката на тези въздействия, изследователят предлага да се разгледа простият пример на разрушаваща се къща. Тя овехтява постепенно : първо настъпва серия разриви на атомно, молекулярно ниво, след това се появяват микропукнатини, следват по-масивни, вече видими напуквания. Но къщата е не само веществен, но и електромагнитен и гравитационен обект. Затова електромагнитната и гравитационната картина на "умиращата" къща също се променя.
Появяват се осцилации - колебания, изразяващи процесите на разрушение. Тъй като радиусът на разпространение на електромагнитните сигнали клони към безкрайност, те във вид на система от нискоинтензивни сигнали изпълват заобикалящото пространство на къщата. Въпреки че се намират под прага на сензорното възприятие на човека, те въздействат върху мозъка и предизвикват неосъзнат страх, тревога, агресия. Важно е да се отбележи, смята Финогеев, че масовата проява на биологическа агресия, съпровождана от мощно електромагнитно излъчване, може да се наложи върху естествения деструктивен фон в района на потенциалното бедствие, в това число и на земетресението. Настъпва синхронизация на деструктивните сигнали, нараства амплитудата, натрупва се разрушителна енергия...
Излиза, че светът може да бъде погубен от човешката ярост, която има свойството да достига критични маси, провокирайки изменения в материалния свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.