петък, 3 януари 2014 г.

Водовъртежите в реката на времето

Каква е природата на времето и на какво е способно то, никой не знае. Загадките, които то ни поднася, са непостижими за съзнанието ни. Към тях се отнасят т. нар. водовъртежи на времето, когато неговото плавно течение неочаквано се прекъсва и попадналите в тези "завихряния" хора и материални обекти се пренасят от миналото в настоящето. Тези аномалии се случват не само на сушата, в морето и в небето, но и в Космоса...

Американският астронавт Чарлз Гинсън е живял в космоса … 28 години!

В пролетния ден на 26-ти март 1991 г., след почти 28 години откакто изчезва астронавтът в Космоса, американски военни получават радиограма от Гинсън. Малко след това в океана е намерена капсулата на „Джемини“ с астронавта на борда.

Възниква въпросът как един астронавт може да оцелее в космическата бездна 28 години със запас от гориво, храна и вода само за половин година? Без участието на някои „извънземни“ сили е немислимо!

За този мистериозен случай официална версия на НАСА не съществува. Космическият апарат с астронавт на борда е изстрелян от военните, така че всичко е забулено в мистерия. Документи, свързани с това събитие са изчезнали заедно с архива. Дори няма доказателство, че Гинсън е нает от НАСА, въпреки че по-възрастните членове го помнят добре.

Чарлз Гинсън преминава карантина на военновъздушната база Едуардс в Калифорния. Астронавтът и „Джемини“ са внимателно проучени. Специално създадена група психоаналитици се опита да получи информация от Гинсън за фантастичното си приключение.

- Физически той се чувства добре, но е напълно дезориентиран – казва пред репортери служител на НАСА.

- Не си дава сметка за отсъствието му от Земята за това дълго време. За психическото му състояние има още много да се желае, думите му не може да се свържат в някаква логическа връзка. Запитан къде е бил, дали се е срещал с извънземни в космоса или с някакви „свръхестествени“ сили, Гинсън неизменно отговаря:

„Никога вече … Вие трябва да разберете … Това са наши врагове.“ Допълнителни въпроси предизвиквали в него истерия и плач.

Какво казва науката ?

Употребяваме израза "река на времето", без да се замисляме за физическия му смисъл. В същото време има научна хипотеза, според която времето е материално. Тогава в тази хронорека могат да се случват същите явления както в обикновена река - например водовъртежи. Когато те се появят в земната река, попадналите в тях листа и клонки дълго се въртят на едно място, ту спускайки се към дъното, ту отново изплувайки на повърхността. Не е изключено също такива водовъртежи да се появяват и в реката на времето. Те нарушават плавното и течение, като улавят хора и материални обекти, пренасяйки ги от един времеви отрязък в друг.
От гледна точка на квантовата физика в това няма нищо необичайно. На субатомно ниво частиците, а следователно и материята, от която се състои човек и всички обекти в забикалящия ни свят, притежават вълнови свойства. Затова те могат да участват в различни енергетични процеси, които се съпровождат с преместване в пространството. При това размерите и масата нямат значение. Самите процеси - въпросните водовъртежи на времето - често протичат така, че ние не можем да ги регистрираме с помощта на прибори и виждаме само резултатите.
И тук е уместно да се цитира изказването на известния астрофизик Николай Козирев : "Времето е най-важното и загадъчно свойство на Природата... Времето ни сближава с най-дълбоките и съвършено неизвестни свойства на света, които едва ли може да си представи и най-смелият полет на човешката мисъл" ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.