вторник, 16 февруари 2016 г.

Некро-наука, некро-общества и Висшият Аз

higher self1
Установеният научен модел дава предимство на ума, който да изследва физическата реалност, емоции, логика и дори духовността. Умът е издигнат до върховна позиция в западната култура. Това е капан. Умът е просто един компонент. Той не съществува сам за себе си и черпи своето съществуване от Духа. Фройдистката наука приема твърде „интелектуален“ подход, за да изследва емоциите и желанията. Това дълбоко повлиява на западната психология и психиатрия. Днешната психоанализа използва логично-рационалното мислене, за да направи дисекция на емоциите, от което да получи отговори. Това е точно противоположния похват на използвания от туземните общества. Модерните западни „техно-общества“ акцентират основно върху „ума“ и „тялото“. Под това се има предвид логично-научния модел, който води до задоволяване на усещанията използвайки ума да произвежда стоки и услуги. Духовно ориентираните туземни човешки общества наблягат на развитието на емоционалните и интуитивните/психически/духовни аспекти на живота. Ако гледаме през призмата ляво/дясно полукълбо на мозъка – и двата подхода могат да бъдат полезни ако се интегрират правилно, макар в момента да има опит „логично-рационалния“ модел да бъде наложен над всички човешки общества.


Индустриалната революция подхранена от епохата на науката става предвестник на започването на един процес на мислене, който цели да автоматизира производството на стоки. Икономисти като Адам Смит въвеждат концепцията за „търсене и предлагане“. Какво се случва обаче когато имаме повече предлагане отколкото търсене? Създава се изкуствено търсене! Така идва рекламата и „PR-специалистите“. Индустриалната революция става причина за възхода на корпорациите и бизнеса, който превзема живота на обикновения човек по отношение на храна, дрехи, подслон, лечение и по-късно удобства като електричество и водоснабдяване. Традиционните занаятчии са или силно маргинализирани, или губят своята роля в обществото изобщо.

Целта на науката и по-късно на индустрията винаги е била да разбере начина по който функционира природата, за да я манипулира за нуждите на човека. Използването на ума стои в центъра на науката. Така започва изработката на изкуствени стоки, произведени от природата, които заменят естествените версии. Пластмасовото кошче заменя това от бамбук. Найлонът заменя памука. Науката откъсва човека от природата, но въпреки това науката сама по себе си не е добра или зла. Тя е просто следствие на приложението на ума и мисълта и манифестацията на тези мисли в реалността – целта на инженерството. Науката разбира се може да бъде прилагана както за подпомагане на определени дейности, така и като форма на контрол. Приложението на науката и технологията (особено на Запад и изграждащите се нови индустриални държави) отразяват най-вече човешкото желание и съвсем нормално може да се очаква в тяхно лице да видим Тъмната страна на технологията, която се използва само за целите на контрола и паричните придобивки.

Изкуствената система създадена от науката на тази планета се храни от природата и може съвсем точно да бъде наречена „некро-наука“. Некро-науката в крайна сметка създава некро-общества. Науката на тази планета е силно повлияна от факта, че се намираме в част от „тъмния“ сектор на галактиката. Думата, която ловко описва общества, които проявяват силна склонност към некро-науката е „изкуствени“. Тази дума се явява толкова подходяща, защото много добре описва и набляга силно на производството и преработката на продукти във форми, които са доста по-различни от това, което естествената система на планетата предоставя. Държави като Япония и Южна Корея бидейки силно прегърнали индустриалния и научния модел, и в известен смисъл са направили дори крачка отвъд европейските и северноамериканските нации, биват аплодирани за това, че са създали роботи, които изглеждат като истински хора и могат да имитират емоции. Освен това те имат и голям напредък в генетичното инженерство. Това са идеални примери за онагледяване на думите „некро“ и „изкуствено“. ГМО храните са друг вид приложение на некро-науката.

Некро-науката бива използвана и в киното, където биват промотирани филми в които човекът и машината стават едно. Такива са филмите за „Terminator“, „Transformers“, „Iron Man“ и те получават доста висок рейтинг и добри ревюта от западните фенове, защото представят как напредналата технология дава на хората различни свръхестествени способности като супер сила, подобрено зрение и слух, все неща, които могат обаче да бъдат развити и чрез духовни практики. Дори филмът „Матрицата“ (и нейните продължения), е базиран на некро-науката и на сложна заплетена философска парадигма. Технологията бива използвана да създава алтернативни реалности и дори да доставя „способности“ на хора и машини, свързани към тази технология. Само за няколко часа „даунлоудване“ от машината към мозъка, всеки може да научи всичко за определено нещо. Точно това е некро-наука. „Аз знам кунг-фу!“ – ама „разбира се“... :) Ако се чудите защо подобни филми имат толкова висок рейтинг – това е защото е привично на западния манталитет да обожава и да се възхищава на науката и продуктите на ума (технологията). Некро-науката, съюзи между хора и машини, е пътят който води до общество на киборги.

Ситуацията, която можем да открием в така наречените „некро-общества“, е дори още по-зле поради факта, че извънземните полярни сили и особено „тъмните“ такива, внедряват чрез световните лидери различни схеми, които насърчават „системното мислене“. Мълчаливото съгласие на останалите държави бива получено чрез различни договори и споразумения. Индивидуалните свободи са силно подкопани тъй като новата наука бива употребена да прави всичко възможно, за да намери начини населението да бъде „управлявано“. И под управлявано трябва да се разбира контролирано! Това наистина е един модел на принципа „хищник-жертва“, в който на населението се гледа като на жертва от страна на бизнеса, политиката, съдебната система, образованието и религиозните институции. Всички те искат да вземат „парче от баницата“ за сметка на населението. На самото население му е наложено и дори е насърчавано да мисли в рамките на този „хищнически модел“ и да бъде инструмент на „контрольорите“. Високо „систематизираните“ общества насърчават системното мислене и поведение, при което имаме няколко определени приемливи „модела“, чрез които се цели индивидуалното поведение да бъде максимално предвидимо. Това е напълно противоположно на Духа.

Алтернативната наука, алтернативните открития и алтернативните начини на мислене често отразяват една доста по-голяма близост до „истинската наука“. Техните резултати обикновено са плод на индивидуалния подход в науката. Продуктите на тези „индивидуални изследвания“ могат съвсем справедливо да бъдат наречени „празненство на ума“. Такъв тип наука обикновено е противоположна на некро-науката и като такава, на нея се гледа с пренебрежение, или дори бива преследвана и обявявана извън закона от застъпниците на некро-научната парадигма.

За разлика от близкото минало, в момента на Земята има една уникална ситуация, която дава възможности за много по-голямо междукултурно взаимодействие. Това може да се види в изкуството, музиката, храната и възможността да опознаете различни духовни практики на хора от целия свят. В тези времена има изключително много възможни опции за духовно напредналата личност да реши какви решения да вземе, които да допринесат за извървяването на личния й път. Изразяването на личния избор е с първостепенно значение в тези времена. В повечето държави в момента все още всеки човек може да избере книгите, които иска, каква храна да яде, какви дрехи да облича и изобщо какво иска да прави със себе си.

Независимо от това дали харесвате да ядете суши, да слушате класическа, метал музика или африкански барабани, отстоявайте личния си избор, защото има прекалено много конформизъм и „контролирани предпочитания“ в днешното общество. В допълнение към контролираните сфери на ежедневния живот, които могат да се видят в систематизираните общества, „силите“ искат да „менажират“ и изразяването на личния избор. На всяка крачка рекламни и PR-специалисти ще ви съветват какво да правите. Можете да минете и без тях. Духовно ориентирания човек може да навигира в обществото и без тяхна помощ. Точно затова изразяването на личния избор е от първостепенно значение, както и това да поемете отговорността за управлението на вашата инкарнация по начина, който искате.

За духовно ориентирания човек умът винаги трябва да служи като съюзник за развитието на Духа. Предизвикателството е да задълбочите връзката с Духа, така че да предизвикате по-голяма осъзнатост използвайки ума като едно от възможните помощни средства.

Всяка напреднала духовно ориентирана човешка инкарнация има уникален набор от фактори, които включват генетика, семейна история, и изживявания които imprint-ват спомени във физическото, енергийното, емоционалното и менталното тяло (превозно средство) на Духа в продължение на целия живот на тази инкарнация. Това, което всички духовно ориентирани хора притежават е Духа – свързващото звено с Висшия Аз на конкретната човешка инкарнация. Висшият Аз в повечето време е в „наблюдателен режим“ на възприемане по време на живота на инкарнирания човек – от раждането му, до неговата смърт. С течение на живота на човешката инкарнация се развиват и нейните физически, емоционални и ментални аспекти. Чрез повторното идентифициране с „наблюдателния режим“ на възприятие, инкарнирания допълнително затвърждава връзката и осъзнаването на своя Висш Аз, като едновременно с това поддържа, управлява и настройва всички „дарове“ придобити от опитностите на физическото, емоционалното и менталното тяло. Отваряйки сърцето си – това засилва връзката с Висшия Аз. Влезте в себе си и открийте своята истинска природа. Всеки инкарниран Висш Аз може да намери начин да изрази Духа и да развива естествените инкарнационни „дарове“, които могат да включват, физически, ментални и свръхестествени способности. Изследвайте всички аспекти на Аза, които искате. Не позволявайте на каквото и да е, да ви дърпа назад.

Заедно с предизвикателството да развивате Духа, някои духовно ориентирани хора ще трябва да устоят на това да бъдат примамени от науката и технологията до степен те да се превърнат в пречка за личностното им развитие. Науката е продукт на ума и отразява просто един модел. Умът винаги трябва да бъде подчинен на Духа в един духовно ориентиран човек. В тази подчинена позиция, умът служи като съюзник и може да бъде много силен фактор в подпомагането на личностното развитие, вместо да се превръща в Господар. Господарят е Висшия Аз! Прекалено големият акцент върху всичко, което е базирано на ума може да бъде сериозна спънка за развитието на всеки който живее в „рационално-логично“ общество. Прибавете към това и че истинската наука не само че не бива насърчавана, а е силно потискана и ще видите как ситуацията в която се акцентира на „научния модел“ вече не е съюзник на духовно ориентирания човек, а започва да заробва Духа. Въпреки това, тъй като всеки индивидуален път е различен, някои личности могат да намерят пътя за интегриране с тяхната цялостна личност точно чрез прилагане на умствено-логически способности. Засилването на връзката с Духа и осъзнаването за Висшия Аз може да се случи независимо от технологията. Духовете на напредналите хора са населявали тела на същества на различни извънземни технологични планети (некро и от друг тип) в предишни инкарнации и те нямат нужда да повтарят тези изживявания и тук на Земята.

Днешното време представлява чудесна възможност да се възползвате от предимствата на едно все по-взаимосвързано общество (и още не дотам глобализирано), за да ускорите личностното си развитие. В бъдеще това може и да не е налично като възможност. Все още можете да пътувате до различни места и да се срещате с различни хора. Освободете се колкото можете и полетете до края на вечността и обратно. Или направете просто това което смятате за правилно.


Компилация и превод: Alien

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/462-2013-07-05-09-55-15.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.