вторник, 23 февруари 2016 г.

Сергей Лазарев: Човекът трябва да бъде слънце, извор, а не локва



На преглед при мен беше жена с много сериозни проблеми. Според диагностиката ми излезе, че тя много лесно се привързва, оттук идва ревността, обидчивостта, повишеният страх за живота на близките, проблемите със здравето, в личния живот и така нататък. Какво съветвам в подобни случаи? Първо — да се почувства, че любовта към Бог е по-голямо наслаждение, отколкото любовта към друг човек. Второ - да се приеме болката, изневярата, обидата, загубата на любимия човек като лекарство, като пречистване на Божествената любов. Да се съхрани любовта в момент на обида, загуба и раздяла. След това — да се научиш да живееш в самота, да се ограничаваш в храната и секса, иначе, ако не се сдържат желанията, това вреди на душата и тялото. След това - да даваш на любимия повече, отколкото взимаш от него.

Ревността е зависимост от желанията, а потребителството засилва зависимостта. Човекът трябва да бъде слънце, извор, а не локва. Можеш да си помогнеш с диета и билки, тоест да премахнеш всичко, което засилва ревността (сладките неща, преяждането, хляба с мая, бирата и т.н.). Ревността удря по ушите, ставите, при ревност страда сърцето и пикочно-половата система, значи всички билки и народни рецепти, укрепващи пикочно-половата система, ставите, сърцето, зрението могат да помогнат за собствената ти промяна и за преодоляването на проблемите.
Вкопчване в човешките ценности става само тогава, когато съществува агресия.
Ако се поема храна или се прави секс без особен апетит или желание, тогава вкопчеността, зависимостта избухват по същия начин, както при агресията. Дълго мислих над тази тема и в края на краищата разбрах защо. Вътрешната агресивност подтиска любовта. И ако правиш нещо без любов, започваш да зависиш от това и се вкопчваш. Любовта е висша енергия, от нея изхождат всички желания, и значи, ако правим нещо без желание, нанасяме вреда на душата си.

Бащата на Моцарт го е заставял да стане блестящ музикант с насилие и без особена любов, затова го е сполетяла ранна смърт. Та ето, ако се претоварваш, но изпитваш любов и чувство за полет, тоест енергия, то тези претоварвания могат да дадат огромен тласък на развитие, защото те ще подтикват към по-голям интензитет на любовта. А ако претоварванията бъдат дълги и без положителни емоции, това ще бъде изтребване на любовта в душата. И за да бъде спрян този процес, след такива претоварвания трябва да се разболееш или да умреш, за да оцелее любовта.
 От "Диагностика на кармата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.