четвъртък, 7 април 2011 г.

Кои са енергийните центрове в България?

Най-големите енергийни центрове в България са в село Мадара, разположено на 17 км от Шумен, Перперикон и Побити камъни близо до Варна.

Българските изследователи са на мнение, че не случайно върху изпълнената ни със силни енергийни места малка държава, има най-много феномени в света.

Мадарският конник е един от най-уникалните енергитични центрове у нас! Древни цивилизации са оставили следи на малкия скалист участък в Мадара. Пещерите пазят следи още от тракийците. Нови изследвания на български, руски и китайски историци сочат, че Мадарският конник не е изображение на някой български хан, а е образ на Слънчевия бог, а може да е и самият бог Тангра. Древните български жреци – колобрите, са се славели със своите астрологически познания. На метри от Мадарския конник са намерени съд с барелеф със зодиакални знаци, както и най-древния календар, изобразяващ зодиакалния кръг с образите на животни, който е български. Ако се разходите в околностите на Мадара нощем, ще забележите мистично синкаво сияние, излъчвано от скалите.



На 20 км от Варна в посока Шумен се намират Побитите камъни. Древното образувание е феномен и все още очаква да бъде разгадано. Все още не е ясно на учените дали камъните са направени от природни сили или са оставени от незнайни цивилизации. Една от хипотезите гласи, че преди 50 милиона години под въздействие на налягането, температурата на горещите гейзери, изригнали от дъното на морето. Смята се, че Югоизточна Европа е била на дъното на морето и тогава са се появили своеобразните колони от пресован пясък. Повечето биотерапевти и екстрасенси обаче казват, че усещат изключително високо енергийно ниво на този окръг и лечителските му свойства.



Предполага се, че Перперикон е прочутото в древността светилище на Дионис на тракийското племе сатри. За развитието на астрономията преди хилядолетия в местността на Перперикон свидетелстват откритите от археолозите следи на ранни прихоризонтални обсерватории. В свещеното мясти -храма, вероятно посветен на Хелиос (Слънцето), който е построен с изглед на Изток, се намира специална дупка, в която попада първият слънчев лъч в деня на лятното слънцестоене. За да усетите силната енергия, която излъчва това археологическо чудо, най-добре е да го посетите в дните на равноденствие.


http://aura-1.net/index.php/2010-10-27-14-06-44/2010-10-31-10-47-54/nejiva-materia

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.