четвъртък, 7 април 2011 г.

Седем правила за събирателната точка на човека

фиг. 1

Енергийното поле на здравия човек и неговата събирателна точка

Правило № 1: Човешкото същество е едно независимо осцилиращо енергийно поле. Всички осцилиращи полета поради самия факт, че те са осцилиращи, трябва да имат епицентър на ротация. Епицентърът на човешките енергийни полета се нарича събирателна точка.

Правило № 2: Позицията и входящият ъгъл на събирателната точка във физическото тяло диктува формата и разпределението на човешките енергийни полета.

Правило № 3: Формата и разпределението на човешкото енергийно поле е право пропорционална на биологичната енергия и активност на органите и на жлезите във физическото тяло.

Правило № 4: Биологичната активност на органите и на жлезите определя позицията на събирателната точка, а също така формата и разпределението на биологичната енергия около и във физическото тяло.

Правило № 5: Позицията и входящият ъгъл на събирателната точка управлява биологичната активност на всички органи и жлези, включително и на мозъка.

Правило № 6: Позицията и входящият ъгъл на събирателната диктува “как се чувстваме и какво е нашето поведение”.

Правило № 7: За добро или лошо, преместванията или неправилната локализация на събирателната точка и на входящият й ъгъл променят “начинът, по който се чувстваме и по който се държим, а също и нашето състояние на здраве или на болест”.

Къде да търсим събирателната точка?
Позицията на събирателната точка на жената е изобщо, но не винаги, е няколко сантиметра по-високо, отколкото тази при мъжа (фиг. 2).

фиг. 2

Обичайна локализация на събирателната точка при жената и при мъжа

Изобщо казано, женският вибрационен обхват, поведението на жената, начинът, по който се чувства тя и нейният възглед за света са твърде различни от тези на мъжа. Следователно женските и мъжките позиции на събирателната точка имат тенденция да са различни. Да се намери точното местоположение и входящият ъгъл на средностатистическият, здрав и балансиран човек е бърза и лесна работа. Пациенти с благоприятно енергийно разположение (високи вибрационни честоти) имат висока локализация на събирателната точка и насочен нагоре входящ ъгъл. Депресираните и летаргични пациенти, като тези страдащи от МЕ или следродилна депресия имат ниска локализация и наклонен надолу входящ ъгъл. Намирането на позицията и входящият ъгъл за пациентите с ментални и физически здравни проблеми може да е трудно в началото, но това става по-лесно след като човек натрупа опит. Често симптомите, стойката или интонацията на гласа на пациента подсказват къде да търсим събирателната му точка. Представената на фиг. 3 “разцентрирана” карта на положенията на събирателната точка дава общ поглед върху локализациите й при изявени специфични физически и психологични симптоми. Съществуват, обаче, и някои редки изключения от тях.


фиг. 3

Карта на отместванията на събирателната точка от нейната централна локализация, която показва приблизително позициите й при различни болестни симптоми

Насилието, принудата, тежката загуба, шокът, злополуките, скръбта, наркотиците, отровите и болестите могат лесно да развалюят настройката на енергийното тяло. В зависимост от посоката и силата на разбалансирането, ще се появят различни психологични и физически симптоми. Много голямо разбалансиране на настройката на енергийното тяло се наблюдава при депресия, различни психотични и психологични разтройства, наркотично или алкохолно пристрастяване, натравяния, левкемия, рак, автоимунна недостатъчност (AIDS, спин), МЕ (myalgic encephomyelitis), МС (мултиплена склероза), следродова депресия, шизофрения, епилепсия, сенилна деменция (Алцхаймер), кома, паркинсонизъм и т. н. Не е трудно да се изследва разпределението на енергийното тяло в тези случаи чрез локализацията на събирателната точка.
За да имаме оптимални здраве и виталност трябва енергиите в лявата и дясната страни на мозъка ни да са еднакви и електромагнитните полета да са симетрично разпределени около централната меридианна линия на физическото ни тяло. Идеалната позиция на събирателната точка е централната й локализация, показана с централното кръгче на гръдния кош на човека на фиг. 3. При тази позиция през централната нервна система тече балансирана биологична енергия и жлезите с вътрешна секреция функционират хармонично. Това идеално разпределение е рядко. При повечето хора събирателната точка може да се намери влизаща от дясната страна на централния меридиан върху гръдния кош, както е показано на фиг. 4. Това се дължи на доминиращата активност на лявото мозъчно полукълбо, което има за резултат физическа и ментална активност, които се определят от днешния стресов начин на живот.

ЛЯВО ПОЛУКЪЛБО = ДЯСНА СТРАНА НА ТЯЛОТО

Лявото полукълбо контролира функциите на дясната страна на тялото и е свързано с мисленето и екстровертната активност на човека.

ДЯСНО ПОЛУКЪЛБО = ЛЯВА СТРАНА НА ТЯЛОТО

Дясното полукълбо контролира функциите на лявата страна на тялото и е свързано със сънищата и интровертната активност.


Фиг.4

Локализация на събирателната точка и входящият й ъгъл и нейните доминиращи ефекти върху енергиите на лявото и на дясното мозъчни полукълба
Наркотиците, алкохолът, болестите, произшествията и емоционалната тъга са най-честите причини събирателната точка да напусне цетралната си позиция. След като веднъж се случи такова напускане, макар, че да не е невъзможно, то е много трудно да се възвърне изходната й позиция чрез собствени усилия или чрез ортодоксална медицинска терапия.

http://aura-1.net/index.php/2010-10-27-14-06-44/2010-10-31-10-47-54/2010-01-23-13-53-02

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.