четвъртък, 17 февруари 2011 г.

ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/

 

Ернст Рифгатович, от научният материал, който представихте на редакцията, в крайна сметка се налага впечатлението, че пирамидите и “огледалата” в Тибет имат изкуствен произход. Но защо до вашето пристигане там никой не ги е виждал, даже и от космоса?


Не е изключено в този район на Тибет изобщо да не са правени снимки. Между другото, за това искахме да питаме някои космонавти.

А дори и района на Кайлас да е изучаван от космоса, то напълно е възможно, гледани от горе, тези конструкции да не се виждат така добре.

Съществуват множество предположения за това кой е построил пирамидите в Египет и Мексико, започвайки с обясненията за преместване на каменните блокове от голям брой хора и завършвайки с хипотезите за чуждопланетни строители. Според вас, кой е построил огледално-пирамидалните конструкции в Тибет?

Аз смятам, че строителите са хора от високо развита цивилизация, която е умеела да владее фините енергии, притежаващи, според някои данни, антигравитационен ефект. В противен случай е невъзможно да си представим придвижването на огромните каменни маси или обточването на планинските хребети, необходими при строителството на въпросните пирамиди и “огледала”. В тибетските текстове тази енергия е описана като силата на пет елемента.

Смята се (това е упоменато и в книгата ви “От кого сме произлезли?”), че най-развитата цивилизация на Земята е лемурийската, която овладеела енергията на Духа. Тази цивилизация е живяла няколко милиона години назад. Ако приемем, че комплекса Кайлас е построен от Лемурийци, то трябва да признаем неговата невероятна древност. Така ли е?

На мен ми се струва, че не е точно така. Работата е в това, че на няколко пирамидални конструкции древните строители са оставили следи за себе си във вид на рисунки, много приличащи на лица на хора. Тези лица не прилича на лицето на лемуриец, което според наши изследвания има малък нос и огромни очи. Тук изображението по-скоро наподобява атлант - човек от цивилизацията предшестваща нашата.

Защо именно атлант? Това лице, макар и частично разрушено с времето, напомня и лицето на днешните хора.

Лицето на атлантите се е отличавало много малко от лицето на съвременния човек. Разликата, както е описана в будистката литература е била в друго - по-дълъг език, 40 зъба, ципи между палците, ръст 3 до 5 метра и други.

Но ние намерихме и косвено потвърждение на това, че изобразеното лице може да бъде на атлант. На пирамидалната конструкция Гомпо Панг са изсечени четири, достатъчно добре забележими, човешки фигури. Атлантите били четвърта коренна раса на земята (ние сме пета). Това не е ли пряк намек, че комплексът кайлас е построен от 4-тата раса - атлантите? Освен това, редом с фигурите на хората е изобразен овал с два отвора, много наподобяващ, по описание, летателния апарат на атлантите - вимана.

Ако изходиме от това, че основниа континент Атлантида е изчезнал по време на всемирния потоп преди 850 000 години (според Е. Блаватска), то може да се смята, че пирамидалния комплекс Кайлас е построен преди около 100 000 години. Какво мислите за това?

Тази логика може да бъде вярна. Атлантите, както е описано в тибетските религии Бонпо, гурунами и други, в определен момент от своята история са получили достъп до знанията на лемурийците по овладяване силата на духовната енергия. Тези знания били записани на специални пластини …

Знаменитите златни пластини, на които е написано “истинското знание”?

Да. Според многобройни легенди, тези пластини и до сега са скрити в дълбоките скривалища на Тибет и Хималаите. Но най-удивителното е това, че в района на Кайлас намерихме един монумент, който според нас свидетелства за това.

Вие видяхте ли златните пластини?

Не. На върха на една от големите пирамиди видяхме монумент във вид на седящ човек. Височината на този монумент, по ориентировъчни изчисления е 40 метра (височината на 16 етажна сграда).

Компютърната обработка на фото- и видеоматериала показа, че статуята “седи” в позата на Буда, леко наклонена напред, държи на коленете си пластинка (или книга) и като че ли я чете. Лицето на статуята е обърнато на югоизток - натам, където на териториите на Тихия океан, по религиозни данни, се е намирала легендарната Лемурия. За това може да се предполага, че този монумент символизира знанията на лемурийците, предадени на атлантите чрез “златните пластини” и така способствали постигането на подобни достижения като строителството на огледално-пирамидалния комплекс Кайлас.

А не е ли възможно този монумент да указва мястото, където са скрити тези “златни пластини”? Ето например, в египетските пирамиди са открити мумии и разни атрибути от древността.

Това не трябва да се изключва като възможност. Но да се добереш до статуята на “четящия човек” едва ли е възможно, тъй като тя се намира в зоната на действие на едно от “каменните огледала”. Навярно е необходимо търпение и определен запас душевна чистота, за да бъде разрешено на хората от нашата цивилизация да се доберат до съкровенните знания, които ще преобърнат нашия живот.

Освен това, навсякъде в този район се срещат каменни строежи, напомнящи дворци. Любопитното е, че тези каменни конструкции, както се вижда, нямат нито прозорци нито врати. Само причудливи форми.

Според вас с каква цел древните хора, изразходвайки интелект и енергия, са издигали тези огромни дворци, пирамиди и “огледала”?

Смятам, че тази цел има глобален общоземен мащаб. За това открихме не малко доказателства.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ …   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.