сряда, 2 февруари 2011 г.

10 Топ места които не можете да посетите

10. Межгорие


Межгорие е затворен град в Русия, който се намира в южната част на Урал. Всъщност се смята, че там живеят хората работещи в строго секретния комплекс под планината Ямантау, като също така се смята, че градчето съществува от 1979г. насам. Все още няма твърд отговор от руското правителство какво точно има в комплекса под планината, като според някои догатки това е строго секретна база за ядрени ракети или подземен бункер, също така другите възможности са склад за храна в случай на криза както и според правителството подземна мина.

9. Тайните архиви на Ватикана

Ето още едно място, на което обикновен човек просто няма как да стъпи. Всъщност освен, че това място не е за обикновенни хора, се смята че в него се съхраняват не малко книги или ръкописи отдавна смятани за изчезнали. От време на време Ватикана разсекретява по малка част от архивите, но със сигурност там долу има още много неща, които да бъдат изследвани

8. Клуб 33

Да, има и такъв клуб. Оказва се, че не е толкова трудно да се види и това място, но за целта трябва да се запишете в един списък на чакащите, в който вашият ред ще дойде след 14 години. Най – интересното около този клуб, е че той се намира в сърцето на Дисни Ленд и там всъщност може да се пие алкохол и всичко останало, за което се сетите.

7. Московското метро - 2

Метро-2 в москва е едно от най – тайнствените места на земята в днешно време. Всъщност неговото съществуване не е нито потвърдено, нито опровергано засега. Смята се, че то надвишава с много дължината на гражданското метро в града като в същото време свързва най – важните му части от които зависи националната сигурност. Според руски журналисти строежа му е започнал още по времето на Сталин, а както сигурно се досещате това, че съществуването му не е потвърдено го прави сравнително доста трудно за посещение.

6. Белият клуб на джентълмена

Създаден още през много далечната 1693 годинаот италианеца Франческо Бианко (Франсис Белия) този клуб е един от най – желаните за членство клубове в Англия. Клубът е известен най – вече с книгата си със залагания в която има наистина много странни случаи, като например залог от 3 хиляди паунда, за това коя от двете дъждовни капки на прозореца първа ще стигне до долу. Още от основаването му е напълно забранен за жени, както и за да станете член трябва да бъдете поканен от вече съществуващ член на клуба, който на своя страна да бъде подкрепен от двама други членове

5. Зона 51

Може би най – легендарното място от всички до сега. Зона 51 е не просто най – известната изпитателна зона в света, но също така сигурно е и мястото с най – много митове и легенди около себе си. Близо до самата зона 51 е и меката на любителите на НЛО от цял свят. В крайна сметка все още никой не е разбрал точно какви опити са правени на това място.

4. Стая 39

Създадена още в началото на 70-те Стая 39 или Бюро 39 е едно от най – секретните места в Северна Кореа. През години е имало множество спекулации относно тази стая, не само около името и но също така и около дейността и. Смята се, че чрез това бюро Северна Кореа пере пари, продава наркотици и оръжия, както и че тази стая е свързана с поне 120 чуждестранни фирми, които действат под нейната юрисдикция.

3. Великия олтар Исе

Всъщност този велик олтар е съвкупност от над 100 различни олтара намиращи се в Япония. Всъщност това е най – свещения олтар в цяла Япония. Посветен е на Аматерасу (богинята на слънцето) и съществува от около 4ти Век преди христта. В главния олтар се намира най – важния предмет от имперското време на Япония, а именно огледалото Наику. На всеки 20 години този олтар се разрушава и построява наново като по този начин се поддържа идеята за смъртта и прераждането. На това място може да стъпва само член на имперското семейство, така че освен ако не сте принцът на Япония трудно бихте стъпили тук.

2. Планински метеорологичен бедствен център

Това е мястото, което не просто е затворено за широката публика, но няма да е пресилено, ако кажем че всички ние се надяваме да не се озовем на това място, или поне да не се наложи то да бъде използвано. Във всички филми с край на света американското правителство се изнася в таен подземен бункер, в който да се спаси, е в случая това е тайния подземен бункер определен за подобни ситуации. Поради обясними причини дейностите там са класифицирани, а и също така голяма част от обикновенните хора просто не разбират за това място.

1. РАФ Менуит хил

Чували ли сте за шпионската система Ешелон? Всъщност това място в Британия, което виждате на снимката е една от главните му съставни части. Това е също така и най – голямата електронна мониторингова система в света, която следи не само електронния трафик, но също така и заплахите за нападение с ракети примерно. Естествено от всичко казано до тук става ясно защо това място е строго секретно и почти никой не го е виждал от вътре. А вие още ли смятате, че нашият закон за електронните съобщения е страшен?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.