четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Загадката "Орион"

Интересно наблюдение върху разположението на трите пирамиди в Гиза и трите звезди от пояса на Орион...


На снимките отдолу са трите пирамиди и трите звезди от съзвездието Орион(те оформят колана на Орион). Както можете и сами да се убедите, между двете тройки обекти има съвпадане както по разположение, така и по съответствие в големите на обектите. В действителност има малка разлика. Най-малката звезда се отклонява от линията, която свързва другите две на 54 градуса, докато най- малката пирамида се отклонява от правата, свързваща другите две пирамиди на 45 градуса. Тук се крие още едно съвпадение. Разликата е 9 градуса, точно толкова метри е по-ниска в момента Голямата пирамида, отколкото в момента на построяването й.

 
 
Именно фактът, че ъгълът, който сключват звездите, се различава от този на пирамидите, поставя нещата в нова светлина. По времето когато се предполага, че са построени пирамидите (около 2700г пр. хр.), трите звезди са изглеждали различно на небосклона и съответно не са пасвали с пирамидите. Ако проследим промените в разположението на звздите от Орион, ще видим, че те са пасвали идеално на пирамидите около 10.500г пр. хр. Учените предполагат, че по това време на земята не е имало цивилизовани хора. Дали това е било така?
Годината 10.500 пр. хр. е свързана и със Сфинкса. Предполага се, че тялото на Сфинкса е носело друга глава при построяването си. Тялото е с идеални пропорции за лъвска, а не за човешката глава, която изглежда малко смешно върху голямото тяло на монумента. Интересно е да се отбележи, че около 10.500г пр. хр. съзвездието Лъв се е издигало над хоризонта точно зад Слънцето.

от : http://www.fenomenibg.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.