неделя, 6 февруари 2011 г.

Пирамидите в Гиза : Голямата пирамида и пирамидата на Слънцето в Теотиуакан

Това е едно много интересно сравнение между двата монумента - Голямата пирамида в Гиза и пирамидата на Слънцето в Теотиуакан...


Много учени извън утвърдените научни среди са намерили доказателства, че точното разположение, пропорции и подреждане на много от древнте монументи показват най-малко напреднало и детайлно познаване на математиката и астрономията. Това са знания, които далеч надхвърлят възможностите, които имат тези цивилизации според консеративните учени.
Голямата пирамида и Пирамидата на Слънцето в Теотиуакан са много близки по размерите на основите си. Разликата е наистина малка - основата на Пирамидата на Слънцето е 97 процента от основата на Голямата пирамида (фиг 2 - отдолу). Отношението на периметъра на основата на Голямата пирамида към височината й е 6.2800001... : 1, което се различа-ва само с 0.05 процента от 2 х pi (2 х pi = 6.2831853). Отношението на периметъра на Пирамидата на Слънцето към височината и е 12.560171...: 1, което се различава с 0.05 процента от 4 х pi ( 4 х pi = 12.566371). Тези цифри ясно показват задълбоченото познание върху геометрията, което са имали строителите на двата монумента.

fenomenibg.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.