четвъртък, 26 декември 2019 г.

Той Говори. Сензационните разкрития на един посветен - 12


Сесия 6

Това ще бъде нашата последна сесия заедно.

Ще се опитам да свърша колкото може повече работа.

Съжалявам за тези, които са пропуснали моя по-ранен отговор вчера, в който ясно обясних, че вече има повече въпроси отколкото мога да поема в краткото оставащо време и че сте си загубили времето да пишете нови. Моето време е толкова ограничено, че съм неспособен да ви отговоря. Имам дълго пътуване, което трябва да направя скоро и не мога да закъснявам.

В. Винаги съм бил объркан и не наясно за „бог" бидейки хвърлян насам-натам от религия към религия от родителите ми, трудно е да преценя, в кой „бог" да имам вяра. Да продължа ли да вярвам във факта, че светът около мен е „бог" и че никое конкретно същество не заслужава тази вяра?"

О. Религията е или създадена или най-малкото повлияна от нас. Няма такова нещо като „бог". „Бог" е човешката концепция, която е неразбирането на оригиналната концепция за Създател. Това става все по-конфузно, тъй като има много създатели на макро-космически нива или Логои, както обясних преди. „Бог" предполага някакво отделно същество, което е „извън" вас и което вие трябва да умолявате и боготворите.

Нашият Единствен Безкраен Създател и почти всички Логои и под-Логои не искат да ги боготворите. Те искат да разберете Съзиданието и вашето място в него като ко-Създател. По принцип има „Върховно Същество" под формата на Един Безкраен Създател, но ние сме част от Него, а не негови поданици.

Нито едно от дадените имена от вашите религии на това Върховно Същество не е вярно, но те са всъщност точни, защото има само Едно Върховно Същество, наречено Безкрайният Създател. Те, просто имат различни концепции за него, което произхожда от текстовете, на които техните религии се основават.

Не „боготворете" вашия „Безкраен Създател", а по-скоро живейте в състояние на изразителна благодарност и служба за това, че ви е довел до съществувание и е създал тази изумителна Игра, в която можем да забравим кои сме наистина, за да си спомним пак и разберем себе си още веднъж, като Създател.

В. „Значи, на практика формата, която имаме, е само тяло с кости и кожа и т.н, а това, което има значение, е нашата душа или същество, което е вътре и ни кара да питаме и се справяме с живота около нас, така че като „умрем", болката и страданието са само част от човешката черупка и нямат нищо общо с нашата душа или същество, което ще продължи към следващия живот или плътност?"

О. Именно. „Болка" или „страдание" са само аспекти на Играта. Те се усещат невероятно истински докато играем Играта и така и трябва, за да ни накарат да повярваме, че Играта е реалност. Никой, всъщност, не „умира". А по-скоро, „материята" с човешка форма е захвърлена като какавида (пашкул) на гъсеница, когато пеперудата се появява. Гледайте на физическата инкарнация като на пашкул, от който можете да се трансформирате.

В. „ Чувствам, сякаш съм като Шелби, но съм загубил пътя си или просто съм объркан и не съм настроен на вълната на моя вътрешен аз. Не мога да открия моята роля и цел в тази игра. Има ли нещо, което може да се каже върху това?"

О. Вашата цел в Играта е да работите върху себе си. Да растете, да се развивате, да се трансформирате в по-положително и любящо същество. Имате определени цели, които преди инкарнацията сте планирали да постигнете, което е главната причина за „пелената на забравата", защото ако вече знаехте вашите цели, Играта би била твърде лесна.

Гледайте на тези нещата в живота си, които най-много обичате да правите. Запитайте себе си, какво ви прави най-щастливи.

Изпитвайте тези неща колкото може по-често, тъй като те се отнасят към тези аспекти, които сами сте избрали да сложите в договора, който душата ви изпълнява тук.

Също, гледайте негативните неща, които изглежда често се появяват през живота ви. Много е вероятно това да са неща, върху които сте дошли да работите тук. Нека кажем например, че сте избрали да дойдете тук и да работите върху търпението. Този живот ще ви поднася много ситуации, в които да „тества" вашето търпение. Идеята е, че вместо да избухнете, вие работите върху нетърпеливостта си и решавате да станете по-умерена и търпелива душа.

Същата аналогия може да се приложи към всички маниери и условия, на които животът ще ви подложи. Търсете и идентифицирайте тези непрекъснато повтарящи се проблеми, които, може би се затруднявате да решите.

Вашият гняв, това, да бъдете оскърбителен, егоизмът ви, омразата... списъкът продължава...

Когато откриете преповтарящи се обстоятелства, това е, защото ви се предлага, възможност след възможност, да работите върху тези проблеми, докато не ги ошлайфате и изберете по-позитивен начин на поведение.

Веднъж осъзнали тези проблеми в живота си, работете върху тях и ги използвайте като инструменти за трансформация, за подобряване качествата на характера ви и ще забележите, че тези проблеми почти ще изчезнат от живота ви. Те пак ще ви бъдат „предложени" през различни интервали, за да се провери дали не сте забравили това, което сте научили, но те ще бъдат все по-малки и с по-големи интервали между тях.

Надявам се това да ви дава някои жокери как да идентифицирате нещата, които сте дошли да правите тук и как да работите върху себе си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.