четвъртък, 12 декември 2019 г.

Той Говори. Сензационните разкрития на един посветен - 4

В. „Защо искате Негативна Жътва?"

О. Сложно е да се облече в думи, а и също трябва да внимавам, какво казвам. Вече и без това получих „смъмряне".

Ако нямаме Негативна жътва, сме обвързани с вас за още един цикъл. Веднъж, когато тази Жътва е завършила, нашият Договор със Съвета и нашия Създател също приключва. С други думи, ние ще сме изпълнили задължението си и ще бъдем свободни, да се завърнем към нашето Пълно Изражение, това на 6-та Плътност (почти 7-ма) Галактически Пазители и такива, които с радост предлагат себе си в служба на Безкрайния Единствен Създател и на братята и сестрите си из цялата Галактика.

Има проблем обаче. Вие бихте го нарекли проблем, ние го наричаме предизвикателство. Ще разгледам това по-подробно после, в отговор на друг въпрос, но накратко, ние се нуждаем от много висок процент Негативна Полярност, ако искаме да постигнем Негативна Жътва. С други думи, трябва да бъдем центрирани в Служба на Себе си, до крайна степен, за да осигурим Негативна Жътва. Затова работим толкова упорито, да бъдем колкото може повече Негативно Поляризирани. Ако не постигнем достатъчен процент, ще изпуснем шанса си и ще се озовем с мнозинството равнодушни, които трябва да преминат през още един цикъл в 3-та плътност.

Постигайки Негативна Жътва, ще можем да се дипломираме в 4-та плътност, само дето ще бъдем на Негативно Поляризирана планета. Това място никак не е приятно. Но, както вече споменах, ние (като Групова Душа) сме си навлекли естествен, Кармичен, възстановителен процес, който ще трябва да си отработим, заради цялата негативност, която сме донесли на тази планета. Ще направим това в нашата 4-та плътност и после ще станем свободни отново да бъдем онова Славно Същество от Светлина, което наистина сме. Имаме нужда от Негативна Полярност, за да можем да създадем наша Земя от 4-та плътност и да изчистим нашето Кармично досие.

Разберете, че ТРЯБВА да бъдем Негативни. За това сме изпратени тук. Това е нашият договор и той винаги е бил, да ви помогнем, осигурявайки ви „катализатора", за който споменах по-рано. Да бъдем негативни, е много трудно за нас, не на физическо ниво (ние сме програмирани за характерите и ролите, които играем), но на духовно ниво. Преминали сме ниските негативни вибрации еони по-рано. Ние сме Светлина и Любов. Много е трудно да вършим всичко това от духовна гледна точка, да създаваме цялата тази негативност, но го правим, защото ви обичаме и в крайна сметка, е за ваше добро. Може да кажете, че това е нашата жертва в служба на Безкрайния Единствен Създател и на вас, нашите братя и сестри в Единствения.

Запомнете, ние, всички, само играем голямата, стара игра, в която сме се съгласили да забравим кои сме наистина и в припомнянето можем да се намерим едни други отново и разберем, че сме Едно. Цялото на Живота е Едно.

В. „Трябва да ви поправя тук. Прецесията на равновесието не може да причини това. Не може да причини нищо, освен по начина, по който ние тук на Земята гледаме на Космоса около нас. Засяга само колебанието на оста на земята и доколкото знам, няма нищо общо с други планетни тела".

О. От перспективата на 3-та плътност, вие сте прав, така „изглежда". Ние не гледаме от 3-измерна перспектива. Има „голяма картина" в действие, която вие не можете да видите.

В. „Относно нашето поробване - вие всъщност казвате, че като фракции на нашия Логос Йехова, ние сме еднакво отговорни за неговото решение да ни държи заклещени тук, на нашата планета от З-та плътност, Земята. Това е интересна мисъл. В този смисъл, нашата пълна свобода може да се постигне само с духовно сътрудничество и усилие".

О. От определена гледна точка, това, което казвате е така. От перспективата на 3-та плътност вие виждате себе си като „отделени" от всичко. От по-висока гледна точка, не всичко е точно така. Вие и вашият Творец сте Едно. Колкото до вашето твърдение за „пълна свобода", вие не сте отговорни за тези около вас. Вие и те са Едно, видяно от по-висока плътност, но в тази плътност вие сте тук, за да работите върху себе си. Вие сте тук, за да си спомните кои сте. Вие сте тук, за да си спомните Безкрайния Създател. Да познаете Създателя в себе си и да предложите вашата Служба със Свободен Избор на него и на другите. Едното идва преди другото. Когато си спомните кои сте и го знаете дълбоко, в сърцевината на съществото си, вие ще знаете и разпознаете вашата „невидима" връзка с Цялото, което Е. И когато постигнете това, Радост, Благодарност и Служба, ще бъдат просто естественото отприщване на вашето благодарно сърце. Когато работите върху себе си и познаете Създателя в себе си, да служите на другите, ще бъде просто естествено за вас и тогава вашата Славна Жътва ви очаква.

В. „Едно нещо не разбирам - и може би ще може да ми обясните това, „Скрита Ръка"- защо тези, които принадлежат към Луцифер (самият Луцифер) не се борят за свободата на всички души? Ако Луцифер представлява свободата на избор и знание, защо, тези, които му служат, не направят както Библейския Луцифер и не се противопоставят на тиранията на Старейшините?"

О. Това е много добър въпрос, благодаря. Ще го разделя на две и ще отговоря после на втората част. Първо, Съветът на Старейшините е абсолютната опозиция на тиранията. Те са мъдри и любящи пазители на Галактиката. Толкова много неща не могат да бъдат разбрани лесно от перспективата на 3-та плътност. Когато достигнете по-високи плътности, ще видите, че, по принцип, всичко е балансирано и всичко е съюз (Едно). Всичко друго, освен това Единство, е илюзия или мисъл-форма.

Съветът на старейшините ни даде няколко избора. Ние избрахме да останем, за да ви помогнем, въпреки цената, която сами трябваше да заплатим за това. Това е природата на Любящо Служене в полза на Другите. Основният парадокс във всичко това е, че в тази линия на историята ние създаваме заедно. За да можем да ви бъдем от полза, ние трябва да бъдем изключително егоистични. Обожавам иронията на Създателя.

Колкото до първата част на въпроса, библейската „Война в рая" не е напълно неточна.

Ще обясня. Нашият първоначален договор беше, да въведем катализатор за Свободен Избор на тази планета. Когато отначало Йехова започна да представя нещата на Съвета на Старейшините, той не търсеше помощ за внедряване на Свободна Воля, а по-скоро напътствия, как би могъл да ускори своята (и тази на обитателите си) еволюция. Както споменах, той просто поддържаше диктатура. Ние, по това време, тъкмо бяхме завършили един ангажимент на Тау Сети и бяхме докладвали за нашите следващи задължения. Ние (Групова Душа Луцифер) бяхме изпратени на „експедиция" за събиране на факти тук. Трябваше да посетим Земята и да се срещнем с Йехова, за да оценим неговите Планетарни Закони на Сътворение и да направим предложения, които най-добре биха помогнали на „поколението" му (това е определението, което ще използвам, за да опиша Душите, които съставляват Груповата Душа) и по този начин и на него, Йехова, да прогресира.

Обмисляхме много възможности и докладвахме на Съвета и на самия Йехова. Нашата най-добра преценка беше, че единственият истински ускорител на неговата съществена еволюция, би било да се внедри Свободна Воля (правото на избор). Йехова не искаше помощ точно за осъществяването на Свободна Воля, а просто на някакъв катализатор. Той не беше доволен от нашия доклад, че трябва да въведе Свободна Воля. Той си беше доволен и щастлив с неговия малък рай за домашни любимци и не искаше да „изгуби контрол" над този рай.

Накрая Съветът го убеди, че това е най-добрият начин и той неохотно се съгласи. Ние се завърнахме на Земята и имахме стимулираща среща с Йехова, дискутирайки как ще е най-добре да въведем опцията за Свободна Воля. Той бе убеден, че неговите потомци ще изберат да останат лоялни нему, понеже са толкова доволни от начина си на живот, че те винаги ще му се доверят и ще направят каквото той им каже, защото то е най-доброто. Той обясни, че това е неговият „главен довод", защо въвеждането на Свободна Воля не би проработило като катализатор. Затова, той се съгласи на експеримента с Дървото на Знанието. Той вярваше, че този експеримент ще докаже „правотата" му. Когато това не стана, се разгневи, изхвърли играчките от люлката и децата си от градината и наложи огромно препятствие във вид на вина върху тях, за това, че са разрушили доверието му и не са му се подчинили. Това не е най-достойния начин на поведение за един Логос, но ей, в това е красотата на Свободната воля, предполагам.

Нов „проблем" се появи. А именно, че неговите потомци не бяха толкова благодарни за помощта, че Йехова се превърна в (по негови думи) един „Ревнив Бог". След това последва „няма да имате друг бог освен мен"... Въобще не бяхме доволни с това положение, защото един Логос не би трябвало да се държи така с децата си, те са Едно, все пак. Когато понечихме да напуснем планетата и да се завърнем в Съвета, Йехова възпрепятства нашето завръщане. Опитахме да напуснем отново и тогава бяхме захвърлени в Астралните нива и ограничени в тях. Съветът заповяда да бъдем освободени, но при условие, че прекъснем договора си в помощ на Душите на Земята за тяхната еволюция. Не искахме да напуснем, защото харесвахме тези Същества, наистина позитивно поляризирани и искахме да останем и да им помогнем. Ние просто искахме да идваме и да си отиваме свободно, когато пожелаем. Единственият начин, по който можехме да останем, беше да останем изцяло като Групова Душа, което означаваше цикли от инкарнации за нас (като индивидуални Души), което не бяхме правили от доста отдавна.

Както казах и преди, няма „правилно" и „грешно" от перспективата на по-високите плътности, но, все пак, винаги има последствия за всяко действие. Такива последствия, като закона на Кармичния ефект. Договорът вече бе направен между нас, Йехова и Съвета да въведем Катализатора, така, че имахме право да сме тук. Кармичното последствие за Йехова, поради затварянето ни на ниво макрокосмос, означаваше, че неговите индивидуални души (вие), от своя страна, ще бъдат затворени на ниво микрокосмос. Безкрайният Създател е дал на Йехова (и на всички) Свободна Воля, да постъпват както искат и Кармичният ефект от неговия избор, бе, че Съветът постави тази планета под карантина. Определено еволюционно ниво е необходимо, за да бъдеш функционална част от Позитивно Обединено Галактическо Общество.

Колкото до „борба за освобождението на души", запомнете, че това е Игра, която всички играем. Всички сме актьори, играещи на „сцената на Живота". Този свят е илюзия или мисъл-форма. Никой не умира „истински" и никой не бива наранен наистина. Между инкарнациите вие знаете това много добре. Но правилата на играта повеляват да забравите кои сте наистина. Така, че напълно да повярвате, че е „истина", докато играете играта на Живота. Това е съществена предпоставка, когато правите избори. Иначе играта би била твърде лесна.

Този свят не е реалност. Въпреки, че ние можем да изразяваме реалност в него, ако така изберем.

www.spiralata.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.